""

Çocuklar, Okul Destek Projesi kapsamında havuz keyfi yaptı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:50

Çocuklar, Okul Destek Projesi kapsamında havuz keyfi yaptı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından; ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocukların okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânları sunmak amacıyla Okul Destek Projesi kapsamında Yozgat’taki çocuklar havuz keyfi yaptı. Proje ile çeşitli akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlediği belirtildi.

Çocuklar, Okul Destek Projesi  kapsamında havuz keyfi yaptı
Son Güncelleme :

16 Şubat 2018 - 7:00

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, kurum olarak çocukların sosyal ve kültürel faaliyetlere katılmaları ailelerde bir farkındalık oluşturulmasına yönelik etkinlikler düzenlemeye devam ettiklerini söyledi.
Neşeli, “Sosyal Hizmet Merkezi olarak yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan yüzme faaliyetiyle çocukların; yüzmeye dair korkularını yenmeleri ve kendine güvenlerinin artmasını; hareketi, ısı ve eforu tanıyıp yavaş yavaş yüzmeyi sevmeleri ve tüm bunların yanı sıra çalışma ve yarışma için motive olmaları noktasında önemli bir sporla tanışmaları sağlandı.
Çocuklarımızın bu faaliyetler neticesinde hem psikolojik hemde pedagojik bir eğitim aldıklarını dolayısıyla çocukların yüzme sporunu yapmalarının; onların disiplinli, çalışkan, dürüst, temiz, yardımsever bir karakter yapısına da sahip olmaları açısından önemsediklerini belirtirken, çocukların sürdürülen bu tarz faaliyetlerle sosyal hayatta da başarılı ve uyumlu birer fert olacaklarına yürekten inanıyoruz.” dedi.
Neşeli, bu tür projelerin gerçekleşmesinde desteğini ve katkısını esirgemeyen Vali Yurtnaç başta olmak üzere ilgili kurum müdürlerine teşekkür etti.
Havuza gelen çocuklar ise doyasıya eğlendiklerini ifade ederek, “Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla yaşadığımız okul stresini yenmemizde bu faaliyetler bize büyük destek sağladı. Yüzme faaliyetinin sürekli olacağını öğrenmemiz de bizi ayrıca sevindirdi.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.