""

Çocuklara yönelik “Münazara Yarışması” düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

23 Nisan 2024 - 11:04

Çocuklara yönelik “Münazara Yarışması” düzenlendi

Yozgat’ta koruma ve bakım altında bulunan çocuklar ile ailesinin yanında sosyal, ekonomik destek alan ve çeşitli tedbir kararı ile sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocuklara yönelik “Münazara Yarışması” düzenlendi.

Çocuklara yönelik “Münazara Yarışması” düzenlendi
Son Güncelleme :

03 Kasım 2017 - 7:00

Çocuk evleri sitesinde düzenlenen yarışmada çocuklar özgüven temeli ile ortaya koydukları ifade yetenekleri ile jürinin dikkatini çekmeye çalıştılar.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli; “Bu münazara yarışmasındaki amaç ilimizde sosyal hizmet modellerinden faydalanan çocukların; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını geliştirmek, kendilerini sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlamak, fikir üretme ve problemlere çözüm bulma yeteneklerini geliştirmek, antitezler üretme, herhangi bir konuda mantık yürütme, araştırma yapma, düşüncelerini savunacak kanıtlara ulaşma, tezler ve istatistikî bilgiler yoluyla savunma becerilerini geliştirmelerine ortam hazırlamaktır” dedi.
Çocuk Evleri Sitesinde yapılan bu aktivite tek oturum halinde gerçekleştiğini kaydeden Neşeli, yarışmayla ilgili şu bilgileri aktardı: “Bugün burada çocuklarımız “Suçların Önlenmesinde Toplumsal Değerler Daha Etkilidir? Etkili Değildir? üzerine fikirlerini ifade edecekler. Münazara sonucu jüri üyeleri tarafından belirlenen 4 öğrenci Konya’da yapılacak olan münazara yarışmasına giderek ilimizi temsil edecekler. Bu Münazaranın her aşamasında emeği geçen ve bizlerle burada bulunan Bozok Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fidan, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Lütfi İBİŞ, Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü Rehber Öğretmenlerinden Ümit Altıkulaç, emeğini esirgemeyen il müdür yardımcımız Musa Saydam ve bizleri çalışmalarıyla gururlandıran çocuklarımıza teşekkür ediyor. Yozgat İlimizin sizleri artık başarıları ve ahlakıyla tebrik ettiği kişiler olarak görmeyi temenni ediyorum.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.