""

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR! « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 23:40

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR!

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR!
Son Güncelleme :

09 Şubat 2018 - 7:00

Birçok ilde olduğu üzere Yozgat’ın da çözüm bekleyen sorunları oldukça fazla olduğu muhakkaktır. Bu bağlamda daha evvelden neler söyledik, neler konuştuk kısaca bir hatırlayalım:

Bir ilin kalkınması ve gelişmesi bakımından Çevre ve demiryolu şart. Yozgat, kalkınacak iller arasına alınsın dedik, hayvancılıkta marka olsun dedik, organize sanayi bölgesine yatırımcı getiremedik dedik mi?, dedik.

Çevremizdeki İller göç alırken, Yozgat aynı yerde saymak şöyle dursun kan kaybetmeye devam ettiğini de çok defa konuştuk.

* * * *

Çorum’a gidenler görmüştür, beğenmediğimiz Alaca bugün çevre yoluna kavuştu. Devlet hastanesi gibi lokomotif sayılabilecek yatırımları çevre yolu kenarına yaparak, şehrin önünü açtı.

Ya biz Çevre yolu olmazsa olmazlarımız dedik, yerine şehrin göbeğine alt geçit yaptık, geçici çözüm bulduk, buna sevindik…

* * * *

Demir yolu şehrimizin önemli ihtiyaçlarından dedik, şimdilik verilen tarihleri unuttuğumuz gibi yeni tarih ne zaman verilecek bunu bekliyoruz dört gözle.

Kalkınacak illerden olamadık, kalkınmış iller arsında yer bulamadık.

Ne hikmetse Hayvancılıkta rekor kırıyoruz, et konusunda Türkiye markası oluyoruz, Yozgat kavurması ürettik, fakat devletten istenilen desteği gördüğümüz söylenmez.

 Organize bölgesi yaptık, şehrin görünmez yerine attık, fabrika yerine depo yaptık. 

* * * *

Bugün bazı siyasiler biz Yozgat’a Organize Sanayi Bölgesi yaptık diye övünürken, burada hizmet vermeye çalışan yatırımcı geldiğine geleceğine bin pişman kimse ne görüyor, ne de seslerini duyuyor.

Yozgat’ın sorunları o kadar çok ki, ilgilenen ise bir elin parmak sayısını geçmiyor…

İlimizin akilleri toplanıyor, sorunları konuşuyor ama bir arpa boyu yol alınmıyor. Bürokrat kesimini iş bilmezlikle suçlanmakla bir yere varılamayacağını artık öğrenmek gerekiyor…

* * * *
Daha dün yazdım Üniversite ile bütünleşemeyen bir şehir, şehir olamaz dedim. Kim duydu, kulaklar her zaman ki gibi ya tıkalı ya da görmezden gelinmeye devam ediyor.

Yozgat göç veriyor, bir İl neden göç verir? Bunun nedenlerini yazdım… Maalesef şehir kan kaybetmeye devam ediyor, bu şehir için acil önlem planları ortaya konmazsa bir dönem sonra İlçe durumuna düşeceğiz.

Şehrin merkezinde nüfus artışı olabilir ama siz şehrin sorunlarını çözemezseniz nüfus artışı da bir zaman sonra sorun olacaktır.

* * * *

Şehri geniş alana yaymadıkça sorunlar daha da artacaktır. Yıllardır süre gelen, imarda yapılan hatalar, her gün daha da çok belirginleşiyor.
Eski Yozgat yok artık bundan otuz yıl önce cadde, sokak yeterliydi, fakat bugün cevap veremez duruma geldi. Geçmiş belediyelerin imarda yanlış uygulamaları da bu güne kaldı. Yeni imar planlarına ihtiyaç var. Öncelikli olarak şehrin çarpık yapılanmasına dur denmeli. Yeni yerleşim alanları açılmalı. Büyük bulvarlar açılıp geniş caddeler ve sokaklar oluşturulmalı.

* * * *
Şehrimizin araç sayısı artı, caddeler, sokaklar otomobilden geçilmiyor. Şehrimizin merkez yolları otomobil sayısına cevap vermez duruma gelmiş durumda. Trafik sorunu her gün çekilmez oluyor.

Her cadde ya da sokak başına renkli renkli duba dikmek çözüm olmadığı gibi görüntü kirliliğine neden olarak yeni bir sorunu ortaya çıkarmaktadır.
Yazacak daha çok şey var ki; artık yutkunmaya başladım için şimdilik son vereceğim ama ilk fırsatta kaldığım yerden yazmaya devam edeceğim.

 

  • Sağlık alanında son zamanlar yapılan çalışmalar ve başarılı ameliyatlarla göz doldurmaya başlayan Kurum!
  • Eğitimde başarı oranının artmasına ciddi oran da katkısı olacağı öngörülen fiziki yapı konusunu yakın takibe alan Müdür!
  • İl’deki bürokrasi arasındaki koordinasyon sorununu aşmaya vesile olacak ziyaretler yapmaya başlayan Oda Başkanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.