""

Cumhuriyet alanı park sorununa çözüm oldu « Yeniufuk Gazetesi

29 Haziran 2024 - 21:14

Cumhuriyet alanı park sorununa çözüm oldu

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, şehrin araç yoğunluğunu ve park sorununu çözmek için Cumhuriyet Alanı’nın yaz aylarında otopark olarak kullanılacağını açıkladı. Uygulamanın hem esnafın ekonomisine hem de araç sahiplerine fayda sağladığını belirtti.

Cumhuriyet alanı park sorununa çözüm oldu
Son Güncelleme :

26 Haziran 2024 - 17:17

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, düzenlediği basın toplantısında şehrin otopark sorununa dair önemli açıklamalarda bulundu. Yozgat’ın araç sayısının oldukça yüksek olduğunu belirten Başkan Arslan, bu durumun ciddi sıkıntılar yarattığını ifade etti.
Şehrin farklı bölgelerinde oluşturulan yol kenarı otopark alanları ve kapalı otoparkların ihtiyaca cevap vermediğini vurgulayan Arslan, özellikle yaz aylarında Yozgat’a dışarıdan gelen misafirlerin de araç yoğunluğunu arttırdığını söyledi. Yurt dışında çalışan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan Yozgatlı hemşerilerinin yaz aylarında şehre gelmesiyle birlikte araç yoğunluğunun daha da arttığını belirten Arslan, şehir merkezinde park yeri bulmanın imkansız hale geldiğini dile getirdi.
“Yozgat’tan gelip geçen insanlar bir uğrak yapıp bir nefeslenmek istiyorlar ancak park imkanı bulamıyorlar,” diyen Başkan Arslan, bu durumun Yozgat esnafının ekonomisine de olumsuz etki ettiğini kaydetti.
Yozgat Esnafının, Cumhuriyet Alanı’nın cumartesi ve Pazar günlerinin Cumhuriyet alanının park alanı olarak kullanılması yönündeki taleplerini dikkate aldıklarını belirten Başkan Arslan, bu uygulamanın esnafı olumlu etkilediğini gözlemlediklerini ifade etti. Yaz ayları boyunca Cumhuriyet alanının otopark olarak kullanılmasının Yozgat’a faydalı olacağını düşündüklerini söyleyen Arslan, araç sahiplerinin de bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.Başkan Arslan, “Şehrin merkezinde defalarca tur atıyorlardı ve park edecek bir yer bulamayıp şehrin kenarına gidiyorlardı veya şehri terk ediyorlardı. Dolayısıyla hem araç sahipleri memnun hem de esnaflarımız. Belediyenin burada kar elde etmek gibi bir gayesi yok.” şeklinde konuştu. Uygulamanın tamamen araç sahipleri ve esnafın talepleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirten Başkan Arslan, Cumhuriyet Alanı’nın otopark olarak kullanılmasının şehre katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.
/Yusuf BAĞCI

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.