""

DAHA DUYARLI DAVRANMALIYIZ! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 02:45

DAHA DUYARLI DAVRANMALIYIZ!

DAHA DUYARLI DAVRANMALIYIZ!
Son Güncelleme :

23 Aralık 2016 - 7:00

Hassas bir süreçten geçtiğimizi milletçe unutmamalıyız.

Tutum ve davranışlarımızı,

Söz ve ifadelerimizi buna göre belirlemeliyiz.

Toplumda yaşamanın bir birey olarak bedeli olduğunu akılda tutmalıyız.

Toplumun parçası olmak,

Toplumun menfaatlerini gözetmek ve kollamakla vazifeli olduğumuzu bilmeliyiz.

Toplumun faydası kendi faydamız,

Toplumun zararı kendi zararımızdır.

Zira gelişigüzel konuşmak ya da bir davranışta bulunmadan önce daha duyarlı olmanın mutlaka faydası olacaktır.

Söze başlarken hassas bir süreçten geçtiğimizi hatırlatmıştım.

Hain terör örgütü bünyesinde yıllarca beslediği, farklı eğitimlerden geçirdiği uyuyan hücreleri bugün uyandırmaya devam ediyor.

İntihar saldırılarından ve patlatılan canlı bombalardan bunu anlıyoruz. Uzmanlar daha önce bu ve buna benzer olayların yaşanacağını hatırlatmıştı.

Millet ve Devlet olarak tedbiri hiçbir zaman elden bırakmamak gerekiyor. Düşmanlar bu vatanı bölüp parçalamak için var güçlerini göstermekten kaçınmamaktadır.

Gerek içeriden işbirlikçileri aracılığı ile gerekse dışarıdan müdahalelerle her gün yeni bir oyun karşımıza çıkmaktadır.

Fakat Devlet ve Millet olarak tarih boyu verdiğimiz mücadeleden şimdiye kadar vazgeçmediğimiz gibi bundan sonra da vazgeçmeyeceğimiz kesindir.

Çünkü başta Türkiye ve Yozgat yoktur. Hazır söz Yozgat’a gelmişken, ülkemizin bir parçasında yaşadığımıza göre hepimizin önemli sorumlulukları olduğunu unutmamalıyız.

Korku adına oluşturulmaya çalışılan bir takım oyunlara, tuzaklara veya kışkırtmalara karşı özellikle bu günlerde daha dikkatli olmalıyız.

Cadde, sokakta gezerken, çevremizde karşı duyarlılığımızı daha da yüksek tutmalıyız. Etrafımızda her zamankinden farklı gördüğümüz bir takım hareketliliklere karşı daha duyarlı davranarak, bana ne, bana değmeyen yılan bin yaşasın, bilmem, görmem, duymam gibi üç maymunları oynamak yerine olup bitenlerden yetkilileri haberdar ederek, vatandaş görevimizi bir yanlışa düşmeden yerine getirmeliyiz.

Ülkemizin dört bir yanında ciddi olaylar cereyan ederken, Yozgat’ta bir şey olmaz diye düşünmek yerine bu toplumun parçası olarak imkanlar ölçüsünde duyarlı ve tedbirli davranmakta fayda vardır.

  • Şehitlerimizi unutmayarak, bir süre yaptıkları hazırlıklar neticesinde hatip duası yaparak görevlerini yerine getiren Sendika üyeleri!
  • Yozgat’taki dernek ve oda temsilcileri davet ederek, gün birlik ve beraberlik günü olduğunu hatırlatan Oda Başkanı!
  • Mevsimsel rahatsızlıklarla dikkat çekerek, vatandaşları daha dikkatli davranmaya davet eden Sağlık elemanı!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.