Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Defterdarlıklar ve Vergi Dairesi Başkanlıkları GİB’e bağlandı

Kararname doğrultusunda mevcut defterdarlıklar kapatıldı ve vergi dairesi başkanlıklarının ünvanı “defterdarlık” olarak değiştirildi. Ayrıca, illerde yeni kurulan defterdarlıklar, Gelir İdaresi Başkanlığı’na (GİB) bağlandı.

Kararname doğrultusunda mevcut defterdarlıklar

YENİ DÜZENLEME İLE TEK ÇATI ALTINDA TOPLANAN BİRİMLER
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatındaki defterdarlıklar ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taşra teşkilatındaki vergi dairesi başkanlıkları birleştirildi. Bu düzenleme ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf düzenlemeleri kapsamında açıkladığı adımlar hayata geçirilmiş oldu. Hedef, taşra teşkilatında sunulan hizmetlerin daha etkin bir şekilde yönetilmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması olarak belirlendi.
TAŞRADAKİ İŞLEMLER GİB’E BAĞLI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Yeni düzenlemeyle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın taşra teşkilatında sunulan hizmetler, GİB’e bağlı olarak kurulan defterdarlıklar bünyesinde yürütülecek. Bu değişiklik, defterdarlıkların görev ve fonksiyonlarındaki azalmayı göz önünde bulundurarak, taşra hizmetlerinin ağırlıklı olarak vergi hizmetlerinden oluşması nedeniyle yapıldı. Böylece, taşradaki vergi işlemleri ve muhasebat hizmetleri, GİB’e bağlı defterdarlıklar tarafından yerine getirilecek.
VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIKLARI DEFTERDARLIK HALİNE GELDİ
Kararname ile bazı illerde bulunan vergi dairesi başkanlıkları, defterdarlıklara dönüştürüldü ve bulundukları ilin ismiyle anılacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Bu düzenlemeyle vergi dairesi başkanları da defterdar unvanını aldı. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde ise yeni defterdarlıklar kuruldu. Böylece, GİB ülke genelinde tek tip bir örgüt yapısına kavuşmuş oldu.
MUHASEBAT VE MUHAKEMAT BİRİMLERİ AYNEN KORUNDU
Yeni düzenleme kapsamında, bakanlık taşra teşkilatında bulunan muhasebat ve muhakemat birimlerinin görevleri aynen korunarak, doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığı’na bağlı defterdarlıklar tarafından yürütülecek. Bu durum, taşra teşkilatındaki vergi ve muhasebat hizmetlerinin daha koordineli ve etkin bir şekilde yürütülmesini sağlayacak.
/Haber Merkezi

Reklamı Geç