""

Değişen fazla bir şey yok…! « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:05

Değişen fazla bir şey yok…!

Değişen fazla bir şey yok…!
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2021 - 16:59

Gazetemiz YENİUFUK’u yıllar önce çıkarmaya başladığımız da, ilk sayılarda hazırladığımız anket çalışmasında halkımıza “Yozgat’ın en önemli sorunu sizce nedir?” diye sormuştuk…!

-Ekonomi,

-İstihdam,

-İşsizlik,

-Göç,

-Eğitim,

-Sağlık.

Halkımızdan yoğun ilgili gören anketimizde bu şıklara erinmeden yanıt veren halkımızın büyük çoğunluğu; birinci öncelik olarak, “İşsizlik, istihdam alanlarının yetersizliği” bunlara bağlı olarak da “Göç” sorunun kentin öncelikli meselesi olduğunu belirtmişti…

Tabii “Eğitim” meselesini de unutmamak lazım.

* * * *

Aradan uzun yıllar geçti. Bir süreden beri Çamlık Gazetesinin başlatmış olduğu anket çalışmalarını takip ettiğim kadar Yozgat’ta pek fazla değişen bir şey olmadığını gördüm.

Yozgat’ta aradan yıllar geçmesine rağmen halkımıza anketler aracılığı ile sorulan sorular dahil, sorunlarında azalmak bir yana artarak devam ettiğini söyleyebilirim.

Yozgat’ta bugün “İşsizlik” başta olmak üzere “Göç” ve “Ekonomik” sorunlara ilave olarak kentin sahipsizliği vatandaşlara göre, halen sorunların en başında geliyorsa ortada gerçekten büyük bir problem çözüm beklemeye devam ediyor.

Merkezi hükümet tarafından Yozgat’ta yıllardır yapılan yatırımlar, yeni istihdam alanları, teşvikler, destekler, bu sorunların çözümüne yetersiz kalmışsa ve devam eden “İnsan göçü” önlenememişse, yanlış giden bir şey mutlaka vardır.

* * * *

Çünkü gazetenin yaptığı anketin yayınlanan ilk sonuçlarına baktığımızda birinci sırada “İşsizlik” en önemli sorun olarak vatandaşın karşısına çıkmaktadır.

Kentin sahipsizliği, ekonomik sorunlar ve göç olayı vatandaşa göre devam eden sorunların başını çekmeye devam ediyorsa yapılan yatırımlar, bunlara harcanan paralar yaşanan sorunlara çare olmamıştır.

Sonuç olarak “ben yaptım oldu” demeyi bırakıp, bundan sonraki süreçte yapılacakları birazda vatandaşa sorarak, sorunları çözmeye ne dersiniz?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.