""

Demirel: Basın, her türlü baskıya rağmen objektif yayın yapması gerekir « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 23:44

Demirel: Basın, her türlü baskıya rağmen objektif yayın yapması gerekir

Yozgat Makine Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Tahir Demirel, Türk basınının her türlü baskıya rağmen objektif, tarafsız yayın hayatını sürdürmesi gerektiğini söyledi.

Demirel: Basın, her türlü baskıya  rağmen objektif yayın yapması gerekir
Son Güncelleme :

25 Temmuz 2017 - 7:00

Demirel, Yozgat’ta görev yapan yerel ve ulusal ajanst temsilcilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.
MMO İl Temsilcisi Demirel, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada,
Basının her türlü baskıya rağmen bağımsız, ilkeli ve tarafsız haber yapması gerektiğini ifade etti.
Demirel, şunları kaydetti: “24 Temmuz 1908 yılında kaldırılan sansür maalesef göstermelik olarak kalmıştır. Günümüzde Kominist sistemde bile olmayan sansür 21. yızyıl Türkiyemizde şiddetini artırarak devam etmektedir. Gazetelerimiz ve Basınımız üzerindeki baskı giderek artmaktadır. Gazetecilerimiz ve basınımız millet adına önemli bir kamu görevi yapmaya calışmaktadırlar. Özülerek belirtmeliyim ki; Basınımız bağımsız, tarafsız, özgür ve ilkeli katkı sağlama adına mücadele ederken; Ya ekmeklerinden, ya mesleklerinden daha da önemlisi Canlarından fedakarlik etme mecburiyetinde kalmaktadırlar. Basınımız ve gazetecilerimiz mesleklerini icra ederken, doğru haber verme, tarafsızlık ilkesini gözeterek ve kişilik haklarına saygı göstererek, vatandaşın tabii hakkı olan, doğru tarafsız ve eksiksiz bilgiyi almaları görevini üstenerek mesai gözetmeksizin çalışarak milletimizin aydınlanmasını sağlamalıdırlar. Basınımıza düşen bu cercevede her türlü baskıya rağmen bağımsız, özgür ve ilkeli haber yapmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin ve şehrimizin sorunlarını dile getiren, gerek yerel, gerekse uluslararası işlerini yapmaya calışan gazeteci ve basın mensuplarımızın Gününü kutlar, Sağlık, Mutluluk, Başarılar ve Sansürsüz bir hayat dilerim.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.