""

Deneme amaçlı ekilen Soya Fasulyesinin hasadı yapıldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:09

Deneme amaçlı ekilen Soya Fasulyesinin hasadı yapıldı

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Fakıbeyli Köyü çiftçilerinden Davut Esmer’e ait 10 dekar tarlada deneme amaçlı ekimi yapılan soya fasulyesinin biçerdöverle hasadı yapıldı.

Deneme amaçlı ekilen Soya  Fasulyesinin hasadı yapıldı
Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 7:00

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü il genelinde alternatif ürünlerin ekiliş ve üretiminin yaygınlaştırılması için 2016 yılı üretim sezonu içerisinde2 bölgede deneme amaçlı ekimi yapılan Soya fasulyesinin hasadı gerçekleştirildi.
Uygulanan demonstrasyondailgili değerlendirme yapan İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat’ta alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması için ciddi çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Özdemir, şunları söyledi: “Biz bu demonstrasyonla Yozgat’ta soyanın yetiştirilebileceğini ve rakım ve ekolojik şartlara göre ekim zamanının ayarlanması gerektiğini gördük. İlimizdeki çiftçiler tarafından ekiliş ve üretiminin yapılması ile çiftçimize alternatif ürün sağlanacak ve son yıllarda ülkemizde üretimi düşen soya ürünün İlimizde yetiştirilmesine öncülük edilecektir. Soya Fasulyesi, İlimizde ekim zamanı ayarlanmak ve zamanında hasat etmek kaydıyla rahatlıkla yetiştirilebilir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.