""

Deva Mitinginin Yansımaları « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:52

Deva Mitinginin Yansımaları

Deva Mitinginin Yansımaları
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2022 - 16:46

Deva Partisi, 3. Mitingini Cumartesi günü saat 18:00’da Yozgat’ta düzenleyecek.

Genel Başkan Ali Babacan’ın katılacağı mitingle Cumhur İttifak için adeta kale niteliğinde olan Yozgat’ta muhalefet partileri tarafından ilk defa bu çapta bir organizasyon düzenlenmektedir.

Bu bir tarafıyla Ali Babacan’ın sınavı olacakken diğer yanı ile de Millet İttifakı’nın ve 6’lı masanın bir parçası olarak, iktidarda bulunan Cumhur İttifakı’ndan “daha iyi yöneteceği” iddiasındaki muhalefetin teraziye çıkışı olacaktır.

Ali Babacan ve Deva Partisi’nin Yozgat’ta göreceği teveccüh muhalefet partilerinin sonraki stratejilerine yön verecek bir argümana dönüşecektir. Aynı zamanda da Ak Parti’nin kale olarak gördüğü Yozgat’ta beklenenden daha üst düzey bir teveccüh olması durumunda iktidar partileri için de halk nezdinde iktidarın ve muhalefetin kabullerinin sorgulanacağı bir veri olacaktır.

Şüphesiz Cumhur İttifakı’nın kale olarak tanımladığı bir yerde miting yapmak büyük cesaret işidir. Meydanın istenen oranda bir teveccühle buluşmaması Deva Partisi’nin 6’lı masa içinde ve Yozgat için pazarlıkta elini daraltacakken, tersi durum Deva Partisi’ne ve dolaylı olarak da 6’lı masaya avantajlar sağlayacaktır. Bu miting aynı zamanda 6’lı masa için de bir imtihan niteliğindedir.

Henüz oy oranı bilinmeyen sadece anketlerdeki rakamlar üzerinden değerlendirilen bir partinin Yozgat meydanında oluşturacağı hava özellikle ekonomik krizden etkilenen kesimlerin “iktidar partisinden sıtkının sıyrılmasına” ve muhalefet için de “bu iş bitiyor, muhalefet adım adım iktidara yürüyor” kanaatine evrilmesine katkı sunma potansiyelini taşımaktadır.

Deva Partisi yöneticilerinin ve genel merkezinin seçim atmosferine girilmeden böyle bir miting yapma riskini göze alırlarken her türlü senaryo ve olası çıktılarını hesap edip ona göre bir çalışma içerisinde olduklarını düşünüyorum. Bu bağlamda Cumartesi günü meydanda beklenenden daha yüksek bir katılım olması benim için sürpriz olmayacaktır.

Çünkü özelikle siyasetin içerisinden gelen, Ak Parti’de uzun yıllar siyaset ve yöneticilik yapmış, çok güçlü isimlerin olduğu dönemlerde temayülden 1. sırada çıkmayı başarmış deneyimli il başkanının çok organize bir çalışma yürüttüğüne, Yozgat meydanından bütün ülkeye Deva Partisi adına güçlü bir mesaj vermek için geceli gündüzlü çalıştığına şahit olmaktayız.

Bunun yanında Ak Parti kadrolarının da anketlere göre iyice gerileyen oy oranları ve vekillik üzerinden baktığınızda şu an sadece 1 vekilliğin garanti olduğunu gördüğümüz bir dönemde, bu mitingi yakından takip edeceklerinden, hiç şüphem yok.

Miting sonuçları itibariyle Yozgat ve ülke siyasetinin şekillenmesine ciddi katkılar sunacaktır.

Cumartesi’yi bekleyip hep birlikte göreceğiz; Deva Partisi mitingi muhalefetin adım adım iktidara yürüyüşünün ayak izlerine sahne olabilecek mi?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.