""

DEVAM EDELİM YOZGAT’I KONUŞMAYA… « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:51

DEVAM EDELİM YOZGAT’I KONUŞMAYA…

DEVAM EDELİM YOZGAT’I KONUŞMAYA…
Son Güncelleme :

17 Kasım 2017 - 7:00

Birkaç gün önceydi!..

Bir taraftan sabah çayını yudumlarken aynı anda gazeteleri inceliyordum…

Gözüme Yenigün Gazetesi yazarları Tarık Yılmaz ve Ömer Tansel kardeşlerimin kaleme aldığı yazıların başlıkları takılıverdi…

Tarık kardeşim, “Yozgat’ı konuşalım…” demiş yazısının başlığında…

Ömer kardeşim ise, “Yozgat’ın bir kalkınma vizyonu var mı?…” diye sormuş…

Her iki yazının da ortak noktası Yozgat…

* * * *

Tarık kardeşim, Yozgat’ın havasından kış gecelerinden, esnaf yapısından, esnaflık kültüründen bahsetmiş…

Ömer kardeşim ise, kalkınmanın gereğinin gerektiği gibi yapılmadığından, yapılmak istenenlerin ise, alt yapı sorunu yaşadığına dikkatleri çekmiş…

* * * *

Ömer kardeşimin yazısından birkaç paragraf paylaşacağım: “Maalesef düşünce aşamasında kalmış her düşünce veya proje gerçekleşme koşullarından yoksun ise yok hükmündedir…”

Devam edelim: “Yozgat’ın kalkınma vizyonuna dair en önemli düşünceleri ve projeleri üretmesi gereken Üniversitemizden bugün için yararlanabildiğimizi söyleyebilmek mümkün değil…”

Şu paragrafta önemli: “Fakat bugün için herkes kendi fildişi kulesinde Yozgat’ı kurtaramaya soyunmuş gözüküyor…”

* * * *

Tespitler birbirinden O kadar değerli ki; öncelikle ilgililerin bu tespitleri dikkate almasını tavsiye ederim.

Ortak paydamız Yozgat olduğuna göre, bu fikirlere küçük dokunuşlarla katkı sunmak isterim… Bu kentin değerlerini elbette saymakla tüketmek mümkün değil. Bugün turizmin her türlüsüne katkı sunacak birçok değer keşfedilmeyi bekliyor…

Kentin hem gelişmesine, hem kalkınmasına, hem günlük yaşam kalitesinin yükselmesine, hem sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin artmasını sağlamak niyetiyle daha önceden yapılan Yozgat Çalıştayları hayata geçirilmelidir.

* * * *

En son yapılan Yozgat Çalıştayının üzerinden iki yıl geçti. Bu Çalıştaya katılan dönemin Bakan’ı Cevdet Yılmaz, iki yıl sonra yapılacak Çalıştaya katılmak isterim demişti. Komisyonlar kurulacaktı, bu komisyonların çalışmaları aylık değerlendirilecek, eksik, noksanlar tamamlanacaktı, iki yılın sonunda tamamlanan planlar ve projeler hayata geçirilmesi sağlanacaktı.

Ne gezer bunların hiçbirisi yapılmadı, yapılmak istenmedi… Çalıştay dosyası dahi kapatıldı. Burada ortaya çıkan iki gerçek var…

* * * *

Birincisi, “Maalesef düşünce aşamasında kalmış her düşünce veya proje gerçekleşme koşullarından yoksun ise yok hükmündedir…”

İkincisi ise, “Bugün için halen herkes kendi fildişi kulesinde oturmuş aklınca Yozgat’ı kurtaramaya soyunmuş gözüküyor…

Son söz olarak şuana kadar yapılan her türlü çalışmayı yok hükmünde saymak istemem ama gelinen noktaya bakıldığında aklıma başka tespit gelmediği gibi söyleyecek bir söz de bulamadım.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.