""

Devletten aldığı destekle kurduğu tesiste ayda 1 ton mantar üretiyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:17

Devletten aldığı destekle kurduğu tesiste ayda 1 ton mantar üretiyor

Yerköy’e bağlı Delice köyünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında 30 bin lira hibe desteği alan Süleyman Karataş, kurduğu tesiste ayda 1 ton istiridye mantarı üretiyor.

Devletten aldığı destekle kurduğu  tesiste ayda 1 ton mantar üretiyor
Son Güncelleme :

19 Aralık 2017 - 7:00

Delice köyünde yaşayan 31 yaşındaki Süleyman Karataş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açtığı ‘Genç Çiftçi Projesi’ne başvurdu. Proje kapsamında 30 bin lira hibe almaya hak kazanan Karataş, 100 metrekarelik alana halk arasında ‘kavak mantarı’ olarak da bilinen istiridye mantarı tesisi kurdu. Devlet desteğiyle kurulan tesiste eşi Leyla Karataş’ın yardımıyla ayda 1 ton mantar üretiliyor. Üretilen mantarlarla Karataş ailesi hem geçimlerini sağlıyor hem de Ankara ve Kayseri gibi illere pazarlıyor.
80 günlük bir zaman diliminde yaklaşık 3 ton mantar ürettiğini söyleyen Süleyman Karataş, “Devletimizin sağladığı Genç Çiftçi Projesi’nden yararlanarak tesisimizi kurduk. 100 metrekare büyüklüğünde içerisinde 10 ton kompost alacak şekilde tesisimizi ayarladık. Toplam 80 günlük zaman içerisinde 2.5-3 ton mantar üretiyoruz. Aylık ortalama ise 1 ton mantar elde ediyorum. Bu işi eşimle birlikte yapıyorum. Hatta hafta sonları annem ve çocuklarım da bize yardımcı oluyor. Yozgat pazarı sorun olduğu için mantarları Yerköy başta olmak üzere Ankara ve Kayseri’ye de pazarlıyoruz” dedi.
İşsiz vatandaşların kendi işlerini kurmaları için devletin verdiği hibe desteğinden yararlanmaları gerektiğini söyleyen Karataş, “Daha önce birçok işle ilgilendim ama kendi işimi yapmak benim için daha cazipti.
Devletimizin verdiği destekten yararlanarak böyle bir işe girdim. İşsiz vatandaşlar devletin verdiği desteklerden yararlanabilir. Yapmak istedikleri işe karar verip sonra da hibe için başvurmaları gerekmekte.
İşim yok diye kimse düşünmesin, devletin desteklerinden yararlansınlar. Araştırsınlar illaki kendilerinin yapacağı bir iş bulup yapabilirler. Herkes kendi işinin patronu olarak hem çalışıp hem de ticaret yapabilir. Ailelerinin geçimini sağlayabilir” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.