""

Dilenciler cami önlerini mesken tutuyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 15:16

Dilenciler cami önlerini mesken tutuyor

Yozgat’ta vatandaşların manevi duygularını sömürerek haksız bir şekilde kazanç sağlayan dilenciler vatandaşları bezdirdi. Dilenciler özellikle de cami önlerini mesken tutuyor.

Dilenciler cami önlerini  mesken tutuyor
Son Güncelleme :

03 Ocak 2018 - 7:00

Gün geçtikçe sayıları artan çeşitli il ve ilçelerden Yozgat şehir merkezine gelerek insanların duygularını sömüren dilenciler, özellikle cami önlerinde ve insanların yoğun olarak kullandıkları caddelerde el açmaya devam ediyor. Camide namaz kılan vatandaşı rahatsız eden dilencilere yine müdahale cami cemaatinden geliyor. Cami önlerinde çoğunlukla kadın dilenciler yer alırken birçoğu da insanları daha fazla etkilemek için soğuk kış günlerinde ellerinde çocuklarıyla sabahtan akşama kadar para topluyor.
Dini duyguların istismar edilmesine tepki gösteren vatandaşlar, dilenciliği meslek haline getiren duygu sömürücülerine karşı müdahalenin yetersiz olduğunu ve yetkililerin dilencilere karşı daha fazla önlem almalarını ve insanların da dilencilere itibar etmemeleri gerektiğini söylüyorlar.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.