""

DİLENCİLİK VE YARDIMLAŞMAK! « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:29

DİLENCİLİK VE YARDIMLAŞMAK!

DİLENCİLİK VE YARDIMLAŞMAK!
Son Güncelleme :

05 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, insanların dilencilere karşı hassasiyetini ölçmek adına sosyal bir deney gerçekleştirdi.

Yozgat’ta insanların duygularıyla oynayan dilencilere karşı vatandaşları bilinçlendirmek için yapılan çalışma kapsamında zabıta memuru dilenci kılığına girdi. Yarım saat boyunca dilenen zabıta personeli 32 lira topladı.

* * * *

Bu haber evvelsi gün ne kadar görsel ve yazılı basın varsa hepsinin gündemindeydi. Bu haberi okuyan ya da izleyenler, “Yozgat’a bakın ayranı yok içmeye tahtavarilliyle gider gezmeye” demişlerdir. Fakat Mekan ya da yer çok önemli değil. Bugün Yozgat, yarın başka bir yer. Yardımlaşmak, paylaşmak söz konusu olduğunda millet olarak her zaman en önde gidenlerden olmadık mı?

Peygamber (s.a.v) “Komşusu açken, tok yatan bizden değildir” demedi mi? Allah aşkına durun bir kere kaldırın kafanızı çevrenize bakın ya da dünyaya bakın; bizi Avrupa toplumundan ayıran bundan başka ne kaldı hayatta.

Dil, din, ırk, renk, mezhep hiç fark etmez; neresi olursa olsun, köşe başında ya da yolda yürürken, karşımıza çıkan ya da kapımızı açıp, “Allah rızası” diyen her kim olursa olsun, boş çevirmeyiz.

* * * *

Yüce dinimiz dilenciliği her ne kadar kabul etmez ise de, günümüzde maalesef bu iş meslek haline getirenler olduğu için Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaptığı çalışma ile bu konuda vatandaşı daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bu çalışmayı yaparken, vatandaşa yardım yapmayın demedi. Tam tersine yardım yapacaksanız, kime yardım ettiğinizi bilin, bilmeden yardım yapmayın mesajı verdi.

* * * *

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini yapmış oldukları sadece bu çalışmalardan dolayı kutluyorum.

Biliriz ki, marifet iltifata tabidir. Bu bakımdan toplum yararına yapılan olumlu çalışmaları takdir etmekle birlikte, olumsuz çalışmalarda da gerekli dikkatli çekmekte fayda vardır.

Yozgat’ta her birçok meslek gibi Zabıta olmak da kolay değil, kimileri dua ederken, kimileri de beddua edebilir. Fakat hangi mesleği yaparsan yap, doğru işler yapıldığı sürece insan bir zarar görmez.

* * * *

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ortaklaşa çalışmaları vesilesi ile Yozgat halkı yardımlaşma konusunda gerçek bir sınavdan daha geçerek, yaşam tarzını, yardımlaşma ve paylaşmada katıldığı yarışı yine en önde tamamladı.

Sonuç olarak söz ne zaman yardımdan ve paylaşmadan açılsa Yozgat halkı her zaman kucağını açıp, koşar. Tıpkı “Allah rızası” diye kapısını çalanlara karşı yaptığı gibi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.