""

Diltemiz :Ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 01:50

Diltemiz :Ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veriyoruz

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz,temiz yaşanılır şehirlerin yemyeşil ormanlık alanlarla donatılması gerektiğini belirterek ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

Diltemiz :Ağaçlandırma çalışmalarına  büyük önem veriyoruz
Son Güncelleme :

28 Kasım 2017 - 7:00

Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz,Yozgat’ta Çevre Orman Müdürlüğü ve bazı kurumları ziyaret ederek ilgili kurum müdürleri ile çalışmaları hakkında sohbet etti.
Yozgat’ta ağaçlandırılan alanlarda da incelemelerde bulunan Diltemiz, son yıllarda Yozgat’ta ciddi manada ağaçlandırma çalışmaları yapıldığını ifade etti. Bozok Üniversitesi yerleşkesinde daha önce yapılan ağaçlandırma çalışmalarını da inceleyen Diltemiz,”Bozok Üniversitesi özellikle kampus alanında ağaçlandırma çalışmalarını oldukça güzel olmuş. Belirlenen yerlerinde ağaçlandırılması ile üniversitemizin bu anlamda daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Ülkemiz ormanlık alanı yaklaşık 22 milyon 340 bin hektar ormanlık alana sahip. Bu da ülke toprağının yüzde 28,6’lık bir rakama tekabül etmektedir. Ormanlık anlamda çok zengin bir ülke değil ama FAO’dan verilen bilgilere göre orman varlığını artıran bir ülkeyiz. “dedi.
Yozgat kırsalında bazı noktaları da inceleyen Diltemiz, “Ağaçlandırma çalışmaları milli eğitimi müdürlüğü koordinesinde öğrencilerle birlikte yapıldığında ancak amacına ulaşabiliyor. Çünkü örencilerimizin çevre bilincini geliştirme, orman faydalarını anlamaları bakımından dan da oldukça önem arz ediyor. Yozgat şirin bir kentimiz ve oldukça da geniş bir alana sahip 15-20 yıl öncesi dikimi yapılan fidanlar yeni yeni ağaçlık alan görünümüne kavuşuyor. İnşallah yakın bir gelecekte Yozgat ağaçlandırma bakımından yem yeşil bir şehir görünümüne kavuşacaktır.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.