YODES Yönetim Kurulu Üyesi Ümran Soyal, gezide yaptığı açıklamada, aslen Sivaslı olmasına rağmen uzun yıllardır Yozgat’ta yaşadığını belirterek, “Artık ikinci memleketim Yozgat oldu. İlçelerini gezmekten büyük keyif alıyorum” dedi.
YODES Başkanı Meltem Yılmaz ise yaptığı değerlendirmede, Yozgat ilçelerine yönelik kültürel gezilere devam ettiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Fırsat buldukça dernek olarak ilçelerimize gezi düzenliyoruz. Bu geziler arasında en keyif aldığım yerlerden biri Aydıncık oldu. Buranın doğası, sakinliği ve insanlarının sıcakkanlılığı çok kıymetli. İlçemizdeki sanat atölyesi uluslararası çalışmalarla ön plana çıkıyor ve bu da altı çizilmesi gereken bir durum.
Her ziyaretimizde gönüllü rehberlik yapan Erol Gürgen hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca ilçeye kültürel katkı sunan Nimet Türker ve Erdal Ertuğrul’a da minnettarız.”
Yılmaz, Aydıncık’ın simgesi haline gelen ametist taşı, Kazankaya Kanyonu ve geleneksel güveç yemeği ile Pelitli Gölü’nde içilen çayın geziyi unutulmaz kıldığını vurguladı.
YODES’in Yozgat’ın farklı ilçelerine düzenleyeceği kültürel gezilerin önümüzdeki dönemlerde de süreceği belirtildi. / Osman Tolga YILMAZ



