""

Dr. Ağı: İlkyardım hayat kurtarır « Yeniufuk Gazetesi

19 Eylül 2024 - 02:15

Dr. Ağı: İlkyardım hayat kurtarır

Yozgat Şehir Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Uz. Dr. İsmail Ağı, olası olaylarda meydana gelen yaralanmalarda ilk müdahalelerin hayat kurtardığını söyledi.

Dr. Ağı: İlkyardım hayat kurtarır
Son Güncelleme :

15 Eylül 2024 - 17:37

Şehir Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Uz. Dr. İsmail Ağı, 14 Eylül Dünya İlkyardım Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ilkyardımın önemine değindi. Dr. Ağı, “Dünya ilkyardım günü her yıl eylül ayının ikinci cumartesi günü tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli etkinliklerle farkındalık oluşturmak için kutlanmaktadır” dedi.
Şehir Hastanesi’nde aralıklarla tüm personele ilkyardım eğitimi verdiklerini söyleyen Uz. Dr. İsmail Ağı, “Hastanemizde düzenli aralıklarla tüm personele ilk yardımın önemini anlattığımız, doğru ilkyardımın nasıl yapılması gerektiğini gösterdiğimi eğitimler veriyoruz. Bu eğitimler sonunda personelimiz uygulamalı olarak ilkyardım tekniklerini yapma becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.
İnsan hayatının kutsallığının “normal” çizgisinden “son an” olarak nitelendirilen noktasına kadar her aşamasında gelişebilecek ve tıbbi yardıma ihtiyaç duyulan her türlü ani dalgalanmada en küçük dokunuşların bile hayatı normale çevirebileceği bilincinin ve bu dokunuşun öneminin toplumun her kademesinde yer alan bütün insanlara aşılanması gerekmektedir.”diye konuştu.
Travma yaralanmalarında ilk dakikaların hayati önem taşıdığını söyleyen Uz. Dr. İsmail Ağı: “İnsanlığa sağlıklı ve huzurlu bir yaşam kalitesi sunmak, başımıza gelebilecek her türlü kaza ve yaralanmalardan sağ kalımı arttırmak ve kalıcı sakatlanmaları minimum seviyeye indirebilmek için ilkyardım eğitimi herkese ulaşacak şekilde yaygınlaştırılmalı ve önemi vurgulanmalıdır. Kazanın gerçekleştiği yerde bireylere ilk beş dakika içerisinde uygulanması mümkün olan etkili bir ilkyardım müdahalesi ile ölümlerin ve kalıcı yaralanmaların çok önemli bir kısmını önlemek mümkün olacaktır. Bu durum ilkyardımın insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.”ifadelerini kullandı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.