""

Dr.Kılınç: Mevsimsel geçişlerde grip vakaları artıyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 07:56

Dr.Kılınç: Mevsimsel geçişlerde grip vakaları artıyor

Yozgat’ın Sarıkaya Devlet Hastanesi Başhekimi ve KBB. Uzmanı Dr. Saltuk Buğra Kılınç mevsim geçişlerinde grip vakalarının artış yaşandığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Dr.Kılınç: Mevsimsel geçişlerde  grip vakaları artıyor
Son Güncelleme :

20 Şubat 2018 - 7:00

Grip hastalığının soğuk kış aylarında yada mevsimsel geçişlerde daha fazla görüldüğünü söyleyen Dr Kılınç, açıklamasında şunları kaydetti: “ Grip, özellikle soğuk kış aylarında ya da mevsim geçişlerinde salgınlar yapan, her yıl dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10-20’sini etkileyen, iş gücü kaybının yaklaşık yüzde 10’undan sorumlu olan influenza isimli virüsün neden olduğu bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Kış aylarında bulunduğumuz bu sıralar tüm Türkiye’yi olduğu gibi Sarıkaya’yı da etkilemiş olup aylık muayene edilen hasta sayımız ortalama 10 Bin civarındayken, Ocak ayı içinde 16 Bin hastayı bulmuştur. Özellikle KBB ve Çocuk Hastalıkları poliklinik ve yatan hasta sayılarımızda ciddi artış olmuştur. Grip hastalığı oldukça bulaşıcı bir hastalık olup bulaşıcılık kuluçka dönemi denen hastalık belirtilerinin çıkmadan önceki 3 gün ve belirtilerin çıktıktan sonraki 5-6 gün içinde olmaktadır. Genellikle solunum yollarındaki sekresyonların aksırma, öksürme ile havaya karışması ve havada asılı kalması ile diğer bireylerin yine solunum yoluyla virüsü alması sonucu bulaş olmaktadır.”
GRİP, ÇOK BÜYÜK RİSKLERE VE
ÖLÜMLERE DE SEBEP OLMAKTADIR
“Grip, aslında çok basit ve geçici bir hastalık olarak görülse de aslında her sene birçok kişinin ölümüne neden olarak kişilerde çok büyük riskler meydana getirmektedir.” diyen KBB Uzmanı Dr. Kılınç, “Günümüzde birçok insanın basit olarak gördüğü için doktora bile gitmediği bir durum olan grip özellikle immün yetmezliği ve kronik böbrek-akciğer-kalp hastalıkları olan, kanser hastaları ve kanser tedavisi alan bireylerde aslında oldukça önemli ve riskli bir hastalıktır. Bu nedenle özellikle bu hastalıkları taşıyan kişiler mutlaka doktora başvurmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.
Semptomatik tedavi sonucunda kişi sağlıklı ise yaklaşık bir hafta içerisinde grip etkileri yavaş yavaş kaybolur. Ancak immün sistemi baskılanmış kişilerde tedavi edilmezse alt solunum yolu enfeksiyonu (zatürre) gibi daha ciddi durumlara yol açarak ölüme yol açabilmektedir.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.