""

Dr. Kurca: Yeni hastanemizde mükemmeliyeti yakalamak zorundayız « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:13

Dr. Kurca: Yeni hastanemizde mükemmeliyeti yakalamak zorundayız

Dün itibariyle hasta kabulüne başlayan 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi fiziki ve genel durumu bakımından hastaneye gelen vatandaşlardan tam not aldı.

Dr. Kurca: Yeni hastanemizde  mükemmeliyeti yakalamak zorundayız
Son Güncelleme :

17 Ocak 2017 - 7:00

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Operatör Dr. İsmail Kurca, vatandaşlara kaliteli sağlık hizmeti sunacaklarını belirterek, hastanenin bütün personeliyle birlikte mükemmeliyeti yakalamak zorunda olduklarını söyledi.
Dr. Kurca, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Hastanemiz 142 bin metrekare kapalı alana sahip. Yaklaşık bir yıldır bu hastane içinde yatıp kalkıyoruz. Son üç aydır da gece gündüz eve gitmeden bu hastane içinde eksik kalmaması için çalışıyoruz. Bu hepimizin hayali, Cumhurbaşkanımızın hayaliydi. Bakanlığımız tüm eksikliklerimizigiderdi. Yakında göreve başlayacak doktorumuzla toplamda 35 doktorumuz görev yapacak. Eski hastanemizde olmayan bölümler ve cihazlar yeni hastanemizde olacak. Yeni açılan bölümler var.”dedi.
TÜRKİYE’NİN SAYILI HASTANELERİNDEN BİRİ OLACAĞIZ
Türkiye’de sayılı hastalardan birisinin Yozgat Şehir Hastanesi olacağını kaydeden Dr. Kurca, “Artık bizim şehrimizde bypass ameliyatları yapılabilecek. Türkiye’de sayılı bypass yapabilen hastanelerden biri olacağız. Safra yollarına düşen taşlar da hastanemizde yapılabilecek. Ercp deneyimi yüksek olan personellerimiz gelecek.
DIŞARIYA SEVK DEĞİL SEVK ALAN HASTANE HALİNE GELECEĞİZ
Dışarıya sevk değil sevk alan hastane haline geleceğiz. Bunlar zamanla meydana gelecek işler. Bu anlamda sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Eksiksiz bir hastane açmak istesek bile körlük oluşuyor. En mükemmel şekle getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Göremediğimizi ufak tefek sıkıntıları tamamlayıp Yozgat’a kazandıracağız. 2003 yılında sağlıkta dönüşüm projesi başladı. Tüm Türkiye genelinde illerde ve ilçelerde hastaneler yenilendi. En fazla iki kişilik ve yüzde 50’si tek kişilik odalardan oluşuyor. Türkiye’de de şehir hastanesi var. Yozgat olarak şanslıyız. İlk hasta kabulünü biz kabul ettik. Devlet hastanemizde 3. Basamak yeni doğan bakım yoktu burada olacak. Bakanlık bugün itibari ile geçici görevlendirme yaptı.
EKSİK BİR DOKTOR, FONKSİYONSUZ
CİHAZ OLMAYACAK
Hastanemizde eksik bir doktor boş bir fonksiyonsuz cihaz olmayacak. Amacımız il dışına sevk edilen hasta olmamasıdır. İl dışı sevklerimizin yüzde 53 emay vakalarıydı.
Cihaz konusunda belki Türkiye’de fonksiyonu en gelişmiş cihazlar şuan için hastanemizde bulunuyor. Sekiz tane ldrp var. Hastane şartlarını görmeden doğum yapacak ve en güzel bir şekilde evine göndereceğiz. Burası diğer hastanelere göre biraz farklı.
HASTANEMİZ
ÖZELDEN DAHA ÖZEL BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA
Hastanemiz özelden daha özel beş yıldızlı otelden daha konforlu. Sağlıkta dönüşüm projesi birinci aşaması bitti. Biz ikinci ayağına geldik. Biz burada mükemmeliyeti yakalamak zorundayız ve burada herkesin isteğini yerine getirmeye çalışacağız.
İlimize devasa bir yatırım olan bu hastanemiz tamamlandı. Hızlı tren, havaalanı, Adli Tıp, yeni cezaevi, Diyanet Eğitim Merkezi ve diğer projelerinde tamamlanmasıyla ben inanıyorum ilimiz 5 yıl sonra göç veren bir il değil göç alan bir il olarak anılacaktır. En fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bir süreç yaşıyoruz. İlimiz ve ülkemiz adına inşallah her şey daha güzel olacak.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.