""

Dünya Çocuk Hakları günü kutlandı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 16:51

Dünya Çocuk Hakları günü kutlandı

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla kutlama etkinliği düzenlendi.

Dünya Çocuk Hakları  günü kutlandı
Son Güncelleme :

21 Kasım 2017 - 7:00

Düzenlenen Programa Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, Dünya da her çocuk hayatın tüm güzelliklerini yaşama hakkına sahiptir. Dünyanın ümidi, geleceğin teminatı çocukların tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan korunması, gelişmelerine ortam hazırlanması insanlığın ortak sorumluluğudur. Bunun için dünya ülkeleri zihin yormalı gerçekçi davranmalıdır. Milenyum çağında dünyada işkence ve kötü muameleyle karşı karşıya olan, savaşlar ve silahlı çatışmalarda ölen ve işkenceye maruz kalan, asker olarak kullanılan, mülteci olan, açlık ve yoksulluk içinde istismara uğrayan ve sokaklarda yaşamak zorunda kalan çocuk artık istemiyoruz. Bizler göçlerden en fazla etkilenen çocuklardan biri olan bodrum sahillerine vuran Aylan bebeğin acısını yaşamaktan. Myanmar’da bu yıl sonuna kadar Bangladeş’e sığınacak bir milyon çocuğun geleceğini düşünmekten. Medeniyetin beşiği Avrupa’da 10 binin üzerindeki kayıp çocukları merak etmekten mutlu olmadık , Tüm dünya da çocuklarının sevgi, şefkat, barış ve hoşgörü ortamı içerisinde yetiştirilmeleri daha iyi sağlık, eğitim haklardan faydalanmasını istiyoruz. ” dedi.
Neşeli, “Dünyadan çocuk haklarına saygı beklerken bizler ülke ve şehrimizde çocuklarımızın aileleri ile yaşama, gelişme, en iyi şekilde eğitim, sağlık hizmetlerinden yararlanma, sosyal ve hukuki korunma, bilgilenme gibi temel haklarına sahip çıkarak tüm çocukların hiçbir ayrım gözetilmeksizin haklarından yararlanmalarına ve kendilerini ilgilendiren konu ya da işlemler sırasında düşüncelerini serbestçe ifade etmelerine katkı sağlamalıyız.
Zararlı alışkanlıklar edinen, suça sürüklenen (yaklaşık 65 bin), korunmaya muhtaç (yaklaşık 15 bin)sokakta dilendirilen ve refakatsiz sığınmacı çocuklar bizlerin çocukları, çocuklarımızın esenlik ve güvenliği için kamu ile beraber gayret etmeliyiz. Bu çabanın gerekliliğini Yüce Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) “İyilik etmeleri için çocuklarınıza yardımcı olun.”herkes ailesinden sorumludur” hadisleri de veciz bir şekilde ifade etmektedir.
Her türlü ekonomik, fiziksel, psikolojik baskı ve ayrımcılığa ,her türlü istismara karşı İl Müdürlüğümüz , Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kamu Kurum ve Kuruluşları ile çalışmaya devam edeceğiz. Daha etkili olmak için sivil toplum kuruluşlarını da yanımızda görmek istiyoruz. Ailelerden çocukları konusunda zorlanan ailelere çekinmeyin bizleri aileden biri görebilirsiniz. İl Müdürlüğü olarak her zaman sizlere destek olmak için varız.
Değerli çocuklar sizler geleceğimizsiniz. Bizler 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile sizlerin hakkını korurken sizlerden eğitim hakkınızı en iyi şekilde kullanarak kendinizi geliştirmenizi ülkemiz ve dünyaya yaralı kişiler olmanızı bekliyoruz. Engelli çocuklar kamu ve açık alanlardan daha fazla yararlanma hakkınızın olduğunu biliyor bunun için çalışıyoruz.
Bu düşüncelerle Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları umuduyla, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.
Daha sonra, çocuklar tarafından hazırlanan gösteriler ile program sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.