""

Duyarlı vatandaşlar kuşları unutmadı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 01:34

Duyarlı vatandaşlar kuşları unutmadı

Yozgat’ta sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüye bürüdü. Kar örtüsüyle kaplı doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yazı güvercinlerini ise vatandaşlar unutmadı.

Duyarlı vatandaşlar kuşları unutmadı
Son Güncelleme :

22 Kasım 2017 - 7:00

Yozgat’ta sabahın erken saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaz örtüye bürüdü. Kar örtüsüyle kaplı doğada yiyecek bulmakta güçlük çeken yazı güvercinlerini ise vatandaşlar unutmadı.Un Pazarındaki iş yeri çatılarını kendilerine mesken tutan güvercinleri gören vatandaşlar, buradaki zahirecilerden 2-3 liralık aldıkları buğdayları meydandaki alana dökerek kuşların yiyecek ihtiyacını karşılıyor. İbrahim Mermertaş isimli vatandaş, kar yağışı sebebiyle şehrin beyaz kar örtüsüne büründüğünü belirterek, “Sabaha karşı yağan kar etkisini sürdürüyor. Çatılar her yer bembeyaz kar örtüsüne büründü. Böyle olunca bundan en fazla etkileneceklerin başında yaban hayvanları geliyor. Bende çatılardaki güvercinleri görünce 3 liralık buğday aldım ve alana döktüm. Kuşlar yem döktüğümü görünce hemen çatıdan inerek yemeye başladı. Sadece kuşlar değil, sokakta onlarca kedi, köpek bu kar örtüsü altında yiyecek arayışına girecek. Duyarlı davranarak onların bu kışı bir nebze olsun yiyecek sıkıntısı çekmemesi için evlerimizde bayat ekmekleri yemek atıklarını plastik kaplarla uygun alanlara bırakarak yardımcı olmalıyız.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.