""

DUYUNCA SEVİNDİM AMA ŞAŞIRMADIM « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 06:00

DUYUNCA SEVİNDİM AMA ŞAŞIRMADIM

DUYUNCA SEVİNDİM AMA ŞAŞIRMADIM
Son Güncelleme :

13 Ekim 2017 - 7:00

Yozgat’ta yayımlanan yerel gazetelerin tamamı dün Bozok Üniversitesini yazdı…

Bu konuda dün bir yazı kaleme almıştım, bugünde deyim yerindeyse kaldığımız yerden devam niteliğinde ikinci yazıyı sizlerle paylaşayım istedi.

* * * *

Hatırlarsanız dünkü yazımın sondan üçüncü paragrafında birkaç soru sordum ve şöyle demiştim: “Buradan Yozgatlı siyasetçilerimize bir kez de ben çağrıda bulunmak istiyorum… Ey Milletvekilleri çözün artık şu sorunu (!) Diyarbakır’da, Van’da, Erzurum, Erzincan’da ve Iğdır’da görev yapan Akademisyenler yüksek maaş alırken, Bozok Üniversitesinde lojmanı olmayan, kimi zaman ulaşım sorunu yaşayan Akademisyenlerin düşük maaş alması haksızlık değil mi?

Ayrıca; 2006 yılından bugün geçen zaman içinde Bozok Üniversitesinde Akademisyenlere verilen Üniversite Geliştirme Ödeneği neden düşük, bu sorunu bildiğiniz halde neden çözmekten kaçıp duruyorsunuz?” Bu ifadelerin devamında sorun çözülene kadar yazmaya devam edeceğim demiştim.

* * * *

Şimdi Bozok Üniversitesi Rektörü hemşerimiz Prof. Dr. Salih Karacabey bu kez basının karşısına İletişim ve Eğitim Fakültesi Dekanları ile birlikte çıktı…

Kampüste İdari Binadaki Senato toplantı salonunda bir saatten fazla süren basın toplantısında Bozok Üniversitesini anlattı.

* * * *

Bozok Üniversitesinin Akademisyen eksiğini gidermek için uğraş verirken, bir düşünceden yola çıkılarak bütün Üniversitelere gönderilen yazıya karşılık 80 Üniversiteden gelen cevapta Yozgatlı bin 200 Akademisyen olduğu tespit edilir.

Yazımın başlığında da ifade ettiğim gibi duyunca sevimdim ama şaşırmadım. Ben bu sayının daha fazla olduğunu düşünüyorum…

Çünkü Devlet, Vakıf ve Özel Üniversite olarak Türkiye’de 200’e yakın Üniversite bulunmaktadır. Sayın Karacabey ise 80 Üniversiteden cevap aldıklarını söyledi…

Hesap ortada 80 Üniversitede bin 200 Yozgatlı Akademisyen olduğuna göre, geri kalan 120 Üniversitede Yozgatlı Akademisyen kaç tanedir.

Bu durumda Yozgatlı Siyasetçilerin çok fazla bir şey ile uğraşıp Yozgat’ı geliştirmek, kalkındırmak için bir şeyler yapmak uğruna kendilerini yormaya gerek yok. Yapılacak bir şey var… Üniversite geliştirme ödeneğinin diğer Üniversitelerdeki gibi aynı seviyeye yükseltilerek, Yozgat’a gelmek isteyen Akademisyenlerin bu mazeretlerini ortadan kaldırmaktır.

İşte O zaman Yozgat kalkınmanın, gelişmenin, büyümenin adımını atmış olur, bacasız diye tarif ettiğimiz fabrikanın bütün nimetlerinden herkes faydalanmış olur.

Bu sorun çözüldüğünde Siyasetçilerde vatandaşın karşısına çıkıp, bakın siz dediniz bizde yaptık, buyurun, top sizde deme hakkı olur.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.