""

EFENDİLER YENİ KABALI PROJELERİ YAPILMALI « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:51

EFENDİLER YENİ KABALI PROJELERİ YAPILMALI

EFENDİLER YENİ KABALI PROJELERİ YAPILMALI
Son Güncelleme :

13 Temmuz 2017 - 7:00

Önce teşekkür…

Yapandan, yapılmasına vesile olandan,

Allah razı olsun.

Hatırlayın…

Bir sürü dedikodu,

Bir sürü yalan/dolan,

Bir sürü entrikalar,

Pişmiş aşa su katmak için uğraşlar,

Projenin hayata geçmemesi için döndürülen dolap oyunları,

Vali(leri),

Kaymakam(ları) karalamalar, iftira da bulunmalar,

Olur/olmaz, aslı var ya da yok laflar etmeler…

Daha neler, neler…

Akla mantığa sığmayacak, akıl mantığın almadığı, almayacağı bir sürü dansöz oyunları vs.vs…

Görünen O ki, tüm bu saydıklarımız artık unutuldu, deyim yerindeyse yağmur yağdı yarıklar kapandı. İsimleri unutulmuşlar mutlaka olacaktır ama aklımda kaldığı kadarıyla hatırlayacak olursak, dönemin Valilerinden Amir Çiçek ve Necati Şentürk’e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık ve Kadışehri Kaymakamına “Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesinin” hayata geçmesine vesile oldukları için teşekkür etmek lazım.

Bugün bölgenin umudu oldu, kazanç kapısı haline geldi, ailelerin cebi para gördü, bölgeye adeta hayat geldi.

Yukarıda söylediklerimi dinleyip, dedikoduya kulak asmayarak, Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi kapsamında tarlalarını birleştirip, sınırları kaldırarak 10 bin 920 dekar tarım alanı ortaya çıkartan Kabalı Köyü sakinleri, 5 bin dönümlük kısmında şimdi meyve üretimi yaparak, elma, armut, şeftali ve kiraz yetiştiriyor.

Arazilerini kiraya veren köylülerin maaş alarak çalıştığı meyve bahçeleri yöre halkından yüzlerce insanın geçip kapısı haline geldi, kimseye muhtaç değiller, iş imkânı buldular. Bahçenin 200 dekarında yetiştirilen kiraz ağaçlarında hasada başlanması münasebetiyle Kabalı’da geçenlerde Valimiz Kemal Yurtnaç, hem incelemelerde bulundu, hem de köylülerin mutluluğuna ortak oldu.

Meyve bahçeleri hayranlıkla gezerken, yöre halkıyla da sohbet eden Vali Kemal Yurtnaç, Yozgat’ın tarım ve hayvancılığın ileride olduğu bir şehir olduğunu söyledi.

Artık babadan, atadan görme tekniklerin yanında büyük çiftliklerin yer aldığı hem hayvancılık hem tarımdaki uygulamaların daha önemli olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Bu tür uygulamaları biz destekliyoruz. Yıllar önce Kadışehri ilçemizin Kabalı köyünde 5 bin dönümlük bir arazi çeşitli meyveler dikilmiş. Yeni bir toplulaştırma projesi gibi yapılmış. Bunun sonucunda bir firma gelmiş buradaki tüm hasadı alıp götürüyor. Bu da Yozgat’ta üretimin bir merkez haline gelmesi demektir. Kabalı projesinden üç köyde daha çalışma yaptıklarını” söyledi.

Hülasa konuyu toparlayacak olursak, el birliği ve kurumların desteği ile Yozgat’ın Yeni Kabalı gibi projelere ihtiyacı bulunmaktadır. Yozgat bunu başarırsa, Yozgat’ın bunu başarmasına vesile olanlara her zaman vefası ve teşekkürü vardır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.