""

EĞİTİM SİSTEMİ ÜZERİNE… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 14:19

EĞİTİM SİSTEMİ ÜZERİNE…

EĞİTİM SİSTEMİ ÜZERİNE…
Son Güncelleme :

14 Aralık 2017 - 15:41

Eğitim Sistemi ile ilgili birkaç teklifte bulunacağım…

Öncelikle Eğitim Camiasının dikkatine sunuyorum…

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, Eğitimde an itibariyle sistem kargaşası halen devam ediyor. Bu kapsamda çocuklarımızın yeni dönemde başarılı olabilmeleri ilk etapta mümkün görünmüyor…

* * * *

Görünen o ki, bir süre daha deneme/yanılma yöntemi işleyecek. Bu bağlamda gemisini kurtaran bana göre en iyi kaptandır.

Yani Yozgat’ta eğitim sistemi gerek okulların fiziki yapısına bağlı gerekse ayağı bir türlü sağlam şekilde yere basmayan durumlardan kaynaklı olarak zaten sıkıntılı devam etmektedir.

* * * *

Bu ve daha birçok konuyu yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı’yı makamında hoş geldin ziyareti sırasında masaya yatırdık, karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulunduk…

Sayın Yazıcı’yı Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü döneminden çok iyi tanıdığım için Yozgat’ın eğitim sistemindeki sorunları daha rahat bir şekilde konuştuk.

* * * *

Bu arada Yozgat’ın eğitim sisteminde kendi ayakları üzerine durması için bazı çalışmalara ihtiyacı olduğunu hatırlatmak isterim.

Türkiye’de en çok kurcalanan sistem eğitim sistemi olduğunu biliyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı yeni sistem üzerinde bir şeyler oturtmanın çabasını veredursun… Ama Yozgat’ında bir şeyler yapması gerekiyor.  Çünkü Bakanlık tarafından hazırlanan yeni eğitim sisteminin Yozgat’ı kurtarmasını bekleyemeyiz.

* * * *

Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli birimin daha önce bir takım çalışmaları vardı. Proje taslak halindeydi. Bu projenin biran evvel hayata geçmesi gerekiyor. Yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Yazıcı’nın bu konuda bir bilgisi var mı, ya da ne kadar bilgi sahibi bilmiyorum ama konu ile ilgili arkadaşları çağırıp, şu bahsi geçen çalışmayı getirin bir bakalım demesini bekliyorum.

Eğitimde her bir şeyin gerek Bakanlıktan gerekse Dershanelerden ya da Özel Kolej gibi yerlerden beklenmemesi taraftarıyım.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahsettiğim çalışmayı okullarda yaygınlaştırırsa İl bazında önemli bir başarı elde edilebilir.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yazıcı’nın daha önceden üzerinde çalıştığı bir takım projeler olduğunu biliyorum. Bunlarında bahsettiğim proje ile birleştirilmesi durumunda Yozgat eğitiminde bir başarı sağlanacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.