""

Eğitim ve spor « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 20:05

Eğitim ve spor

Eğitim ve spor
Son Güncelleme :

12 Mayıs 2018 - 7:00

Yozgat’ta bu iki kavram Çamlık ile Nohutlu tepesi gibi hiçbir zaman bir araya gelmedi… Eğitimciler, kurumsal olarak kendilerine emanet edilen çocukların her zaman robot misali ders çalışmasını, çalışkan bir çocuk olması için uğraş verdi…

Velilerde aynı şekilde çocukların okumasını, iyi eğitim almasını istese de bir tarafın noksan olduğu akla gelmedi.

Çünkü hem eğitimciler hem de veliler, geleceğimizin teminatı diye övündüğümüz çocuklarımızın sağlıklı nesiller olarak yetişmesi için sporcu ruhu kısmını ihmal ettiklerini fark etmediler.

* * * * *

Eğitimin sağlıklı nesiller, mutlu bireyler yetiştirmek rolünü değerlendirdiğimizde öğrencilerimizin sadece akademik yönünü değil, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif becerilerini de ortaya çıkararak geliştirmek değilmidir eğitimin asıl görevi.

Okullarımızı sadece bilgi depolayan, sınavlara hazırlayan kurumlar olarak değil, hayata her yönüyle hazırlayan kurumlar olarak değerlendirmediğimiz sürece çocuklarımız sürekli bir şeylerden noksan kalacaktır.

Doktorların en önemli tavsiyesi Spor; ruh ve beden sağlığı için olmazsa olmazdır. O halde okullarımızın sahip olduğu spor alt yapısı ve nitelikli eğitimci kadrosu ile eğitimle sporu bir arada götürmesi gerekir.

Tabi önce okullarımızın spor alt yapısı ve nitelikli eğitimci kadrosu ne durumda bunların üzerinde durmak, konuşmak, eksik veya noksanları ortak akıl marifetiyle gidermek gerekir.

* * * * *

Yozgat’ta her ne kadar çok fazla tesisimiz olmasa da eskisi gibi değil, artık olimpik spor branşlarının (atletizm, okçuluk, buz pateni, yüzme, basketbol, voleybol, bowling vb.) gerek antrenman gerekse uluslararası organizasyon düzenleme alt yapısına aday bir şehiriz. Bu spor altyapısının işletilmesi ve sporcu yetişmesi için bu tesislerin okullarla, öğrencilerle buluşturulması gerekmektedir. Bunu yaparken okul, spor kulübü ve Gençlik Spor organizasyonları ilişkilerini yönetim düzeyinde olduğu kadar antrenör, veli ve sporcu düzeyinde de koordinasyon sağlanmalıdır. Çünkü sporcu yaşının, öğrenci yaşı olması nedeniyle bu çocuklarımızın, gençlerimizin spor başarısı kadar okul başarısının da birlikte sağlanması gerekir.

Gerekirse, Öğrencilerin, velilerin bir yol ayrımına, tercihe zorlanması (Okul mu? Spor mu? sorusu)  önem arz eder. Hedefimiz milli sporcular yetiştirmek kadar, sporu yaşam şekli olarak benimseyen tıp doktorları, mühendisler, öğretmenler gibi her meslek erbabında başarılı insanlar yetiştirmek olmalıdır.

* * * * *

Bölgemizin, şehrimizin sporcu karakteri, yeteneği açısından münbit bir bölge olması sebebiyle tesislerde sporcuların doğru organizasyonlarla, nitelikli spor eğitimcileri ile buluşturulduğunda, desteklendiğinde Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp gibi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat başarıları elde edecek sporcular yetişeceğine inanıyoruz. Bayrağımızı dünya platformlarında dalgalandıracak bu sporcularımızın, ailelerinin ve ülkelerinin gurur duyacağı sağlıklı, mutlu ve başarılı bireyler olacağına hep birlikte inanmalıyız.

Bu arada şehrimizin markası Yozgatspor’un, yaşadığı olumsuzluklarla düştüğü alt kümeden, yeniden süratle şahlanışa geçerek hak ettiği yere çıkmasını bekliyorum…

Kısacası sporda başarı ekip, çalışma, koordinasyon ve eğitim işidir. Tüm kamu kurum, kurulları ve sivil toplum örgütleri ile geleceğimizin teminatı çocukların, gençlerin hizmetinde olmalıyız.

 

  • Şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla ilgili çıkan bütün haberleri mülakat öncesi bir dosyada toparlayan aday adayı!
  • Geçtiğimiz hafta aday adayları arasındaki temayülde her aday ben bir çıktım diyor, o zamanda ben de bir çıktım diyen aday adayı!
  • Yozgat’ta ziyaretlerde bulunarak, çeşitli yerlere mesaj vermekle bir şeyler yaptıklarını düşünen heyet!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.