""

Eğitimciye şiddete kınama « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 01:22

Eğitimciye şiddete kınama

Eğitim İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, düzenlediği basın toplantısında son günlerde eğitimcilere yönelik artan şiddeti kınadı, iktidarı sorumlu tuttu.

Eğitimciye şiddete kınama
Son Güncelleme :

19 Aralık 2017 - 7:00

Eğitim İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, düzenlediği basın toplantısında son günlerde eğitimcilere yönelik artan şiddeti eleştirdi. İzmir’in Ödemiş ilçesinde Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen’in, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak yaşamını yitirmesinin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Tuygun, “AKP iktidarının, toplumu kutuplaştırma ve öğretmenleri itibarsızlaştırma politikalarının bir sonucu olarak ne yazık ki eğitimcilere yönelik şiddet eylemleri son yıllarda giderek artmaktadır” dedi.
İzmir’in Ödemiş ilçesinde bir okul müdürünün iki öğrencisi tarafından av tüfeği ile vurulmasına eğitim camiasından tepkiler yükseliyor.
SİYASİ İKTİDAR
GÜVENLİĞİ
SAĞLAYAMIYOR
Hanımeli Restaurant’ta basın mensupları, sendika üyeleri ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin bazı yöneticileri ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Eğitim İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun, yaşanılan bu şiddet olayı karşısında duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Tuygun, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Okulların güvenliğini sağlamaktan, eğitimin kesintisiz olarak devam etmesinden birinci derecede sorumlu olan siyasi iktidar ve Milli Eğitim Bakanlığı, bu tür şiddet olayları karşısında kayıtsız kalmakta, öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın can güvenliğini sağlayamamaktadır.
Ne yazık ki bilim yuvası olması gereken okullarımız, hem eğitim çalışanları hem de öğrencilerimiz için güvenli alanlar olmaktan çıkmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı’na hatırlatıyoruz, eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak sizin oturduğunuz makamların asli görevlerindendir. Yaşanan bu şiddet olaylarının kendi yanlış politikalarının sonucu olduğunu görmeyen, bu utanç olayları münferit sayan, kendi sorumluluğundaki kamu görevlilerinin ve öğrencilerin güvenliğini sağlamaktan aciz bir Bakanlık, hükümsüz olacaktır!
Eğitim-İş olarak her türlü öğretmene şiddet eyleminin karşısında duracağımızı ve tepkimizi tüm demokratik yollarla ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz!”
Eğitim İş Yozgat İl Temsilcilik Başkanı Sedat Tuygun daha sonra Müzeyyen Çok Değerli İlköğretim Okulu’nda uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Hüsnü Koç’a bir plaket verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.