Fırıncıların, personel, kira, un, maya, kepek gibi girdi maliyetlerinin yükselmesinin ardından 6,5 TL’ye satılan 210 gram ekmeğin fiyatı %23,08 artışla 8 TL’ye yükseldi. Aynı gramajdaki pide ve yöresel ekmek olan parmak çörek de 9 TL oldu.
Zamlı tarife bugünden itibaren geçerli olacak. Yozgat’ta ekmeğe son zam 20 Temmuz tarihinde yapılmıştı. 4,5 TL olan 200 gram ekmeğin gramajı 10 gram artırılarak 210 grama ve fiyatı yaklaşık %45 artışla 6,5 TL’ye yükseltilmişti.
Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkan Vekili, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Eyüp Coşgun, “Ekmek fiyatılarını belirlemek aına uzun süredir maliyetlerle alakalı çalışmalar yapıyorduk. Bildiğiniz gibi işçi maliyetlerimiz artı, sigorta maliyetlerimiz arttı, un son bir ayda iki kere zam yedi. Bütün maliyetlerimiz arttığı için il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere fırıncı esnafımız, esnaf odaları birliğinden bizden talepte bulundular. Çevre illerdeki ekmek fiyatlarını ve girdi maliyetlerini etkilerini hesaplayarak bir fiyat belirledik. Onların talepleri 10 liraydı. Biz de biraz daha fedakârlık yapmalarını istedik, sağ olsunlar fırıncılarımız da halkımızı düşünerek fedakârlık yaptılar. an 210 gram ekmeğimizi 8 lira olarak belirledik. Tarifeler bugünden itibaren geçerli kılınacak. Bunun yanı sıra parmak çörek 210 gram 9 lira, lavaş dediğimiz pide 210 gram 9 lira şeklinde fiyat belirledik. Fırıncımız, esnafımız memnun, fedakârlık yaptılar. Halkımız da bizi hoş görecektir, çünkü maliyetlerimiz arttı. İnşallah hayırlı olur. Bu şekilde de biz tekrar bir sene zam yapmadan böyle gitmek isteriz’’ dedi.
Yozgat’ta fırıncılık yapan Yahya Gözde ise “Şu anda zaten girdi maliyetlerimiz çok yüksek. Elektrik, unlara gelen zam, mayaya gelen zam, ekstra tüm hammaddelere büyük oranda zam geldi. Bundan dolayı da biz aslında 10 lira istedik ama verdikleri teklifi de kabul ederek, halkımızı da düşünerek 8 lirada karar kıldık” diye konuştu. Haber Merkezi
Ekmek Fiyatı Zamlandı


