""

Emekliler Enflasyon Altında Kaldı « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 10:00

Emekliler Enflasyon Altında Kaldı

Emekliler Enflasyon Altında Kaldı
Son Güncelleme :

21 Ocak 2022 - 17:33

Hükümet bu ülkede yaşayan 10 Milyon emekli vatandaşını deyim yerindeyse gözden çıkardığını emekli maaşlarına yaptığı zamla tescillemiş oldu.

Halbuki iktidar yetkilileri günlerce basın ve medyada, “İşçiyi, memuru, emekliyi enflasyon altında ezdirmeyeceğiz” diye açıklamalar yaptılar. Bu nedenle de millette umutlu bir bekleyiş başlamıştı, gün geldi iktidar kabinesi toplandı ve zam oranları açıklandı. Yetkililerin vaat ettikleri gibi “Milleti enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz” denilmişti ama öyle olmadı.

Bir kere emekli sandığı, BAĞ-KUR, SSK emeklileri enflasyon altında verilen zamla eziliyor. Çünkü Devletin açıkladığı resmi rakamlarına göre enflasyon oranı yüzde 36 iken, emeklilere yüzde 25’lik bir zam yapıldı.

Hani emekliler enflasyona karşı ezdirilmeyecekti, bu nasıl bir uygulamadır ki bunun anlaşılır bir yanı yok. Kaldı ki, verilen ücret artışları zaten her türlü ürüne yapılan zamla birlikte daha emeklinin cebine girmeden geri alındı.

Devletin resmi açıklamalarına göre enflasyon yüzde 36, yaşamın içindeki gerçek enflasyon ise yüzde 80’lerde. 2021 yılının son günü ve 2022 yılının başlarında

yapılan zamlar ise çok yüksek gelmişti buna rağmen emekliye verilen yüzde 25 çoktan eridi gitti. Bilim insanları gerçek enflasyonu yüzde seksenlerde olarak açıkladılar.

Yozgat’ta Pazar fiyatlarına baktığınızda kilosu 10 liranın sebze ve meyve almak mümkün değil. Market alış verişlerine baktığınızda da süt ve süt ürünlerine, yumurtaya, ete, zeytine, zeytinyağına, tereyağına, sabuna, deterjana, tavuk etine, dana etine, una ve ekmeğe son iki ay içinde gelen zam tüm ürünlerin fiyatları katlanarak arttı.

Peki, emeklinin ve çalışanın maaşı, ticaret yapan insanların gelirleri aynı oranda arttı mı?

2022 yılının henüz başındayız doğal gaz, elektrik zamları, halen sürekli artan motorin, benzin, LPG zamları daha feci sonuçlar ortaya çıkarıyor ve gelen faturalar cepleri yakıyor.

Ücretli kesime yapılan yüzde 30.95 ve emekliye yapılan yüzde 25’lik zamlar devletin açıkladığı resmi enflasyon rakamlarının bile çok gerisinde kaldı.

A’dan Z’ye bütün her şeye zam geldi, bunların içerisinde elektrik ve doğal gaz faturalarını ödemekte güçlük çeken emekli vatandaşlar, en son muhtar maaşlarına yapılan zamları hatırlatarak, enflasyon rakamlarının altında ezilmeyi hak etmediklerini söylüyor.

Gelinen nokta itibariyle milletin enflasyona ezdirildiği ve artık geçinemediği bir süreç yaşanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.