""

Empati Parkuru’na yoğun ilgi « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 16:30

Empati Parkuru’na yoğun ilgi

Bahçeşehir Koleji Sorgun Kampusu ve Toplum Gönüllülerinin birlikte hazırladığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik, Yozgat Novada AVM’de gerçekleştirildi.

Empati Parkuru’na yoğun ilgi
Son Güncelleme :

05 Aralık 2017 - 7:00

Bahçeşehir Koleji Sorgun Kampusu ve Toplum Gönüllüleri tarafından sağlıklı bireylerin, engelli bireylerin yaşadığı zorlukları anlaması amacıyla, Yozgat Novada AVM’de ‘Empati Parkuru’ oluşturuldu. Empati parkurunda engeli olmayan vatandaşlar, ilk parkurda tekerlekli sandalyeye bindirildi.
Vatandaşlar tekerlekli sandalye ile önlerine konulan engelleri aştılar. İkinci parkurda ise gözleri bandajla kapatılan vatandaşların atlayarak geçmeleri gereken parkuru tamamladılar.
Üçüncü parkurda ise vatandaşlara koltuk değnekleri verilerek kurulan engelleri geçmeleri istendi. Son aşamada ise etkinliğe katılan vatandaşlar duygu ve düşüncelerini ‘Ne Hissettik’ başlığı adı altında ifade ettiler.
Etkinlik ardından Bahçeşehir Koleji Sorgun Kampusu Okul Müdürü Sümeyra Murat yaptığı açılamada; ‘Engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek, toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak amacıyla Empati Parkurunu kurduk. Hep birlikte tüm engelleri aştık” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.