""

ENGELLERE RAĞMEN YAŞAYABİLMEK « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:18

ENGELLERE RAĞMEN YAŞAYABİLMEK

ENGELLERE RAĞMEN YAŞAYABİLMEK
Son Güncelleme :

27 Aralık 2017 - 7:00

Hayat ne garip, her gün bir engellerle dolu… Yaşarken, birçok zorluğu aşmak zorunda kalıyoruz…

Hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama gözlemlediğim kadar engeller karşısında her insan aynı tepkiyi vermiyor…

* * * *

Bir kısmı engelin ardında kalıyor, bir kısmı ise aşıp o engelleri daha da güçlenerek, hayatına devam ediyor.

Hayattaki uzun kimi zaman kıvrımlı kimi zaman düz devam çizgilerle yol uzadıkça, karşılaşılan engel sayısı da artıyor.

Yukarıda söylemeye çalıştığım çizgiler arasında bir de bazı yollar var ki hiç de diğer yollara benzemiyor… Oralarda ne engel bitiyor, ne de zorluklar…

* * * *

Aslından İnsanoğlunun engellerle sınavı daha bebeklikten başlıyor…

Emeklemeyi,

Tırmanmayı,

Aşmayı öğreniyor…

Büyüdükçe engeller de, değişiyor, büyüyor ve belli bir dönemden sonra zorlaşıyor… Ama insan son nefesine kadar, bu engellerle karşılaşmaya devam ediyor…

* * * * 

Bugünkü sohbeti güzel bir hikaye ile sonlandıralım… Eski zamanlarda bir kral, saraya gelen yolun üzerine kocaman bir kaya koydurmuş, kendisi de pencereye oturmuştu. Bakalım neler olacaktı? Ülkenin en zengin tüccarları, en güçlü kervancıları, saray görevlileri birer birer geldiler, sabahtan öğlene kadar. Hepsi kayanın etrafından dolaşıp saraya girdiler.

Pek çoğu kralı yüksek sesle eleştirdi. Halkından bu kadar vergi alıyor, ama yolları temiz tutamıyordu. Sonunda bir köylü çıkageldi. Saraya meyve ve sebze getiriyordu. Sırtındaki küfeyi yere indirdi, iki eli ile kayaya sarıldı ve ıkına sıkına itmeye başladı. Sonunda kan ter içinde kaldı ama kayayı da yolun kenarına çekti. Tam küfesini yeniden sırtına almak üzereydi ki, kayanın eski yerinde bir kesenin durduğunu gördü. Açtı .. Kese altın doluydu. Bir de kralın notu vardı içinde .. “Bu altınlar kayayı yoldan çeken kişiye aittir” diyordu.

* * * *

Köylü, bugün dahi pek çoğumuzun farkında olmadığı bir ders almıştı. “Her engel, yaşam koşullarınızı daha iyileştirecek bir fırsattır…”

Engellere takılmayalım…

Aşamayacağımız ya da üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk yok…

Yeter ki irade ortaya koyalım, azmedelim, gerisi kendiliğinden gelecektir…

 

  • Bütçe görüşmelerini tamamladıktan sonra soluğu seçim bölgesinde alarak, aralarında soğuk rüzgarlar estiği iddia edilen Vekiller!
  • Yozgat’ta çatısı birbirine benzeyen iki bina olmadığını bir sohbet sırasında anlatarak, asıl sorunu işaret eden Bürokrat!
  • İlçe esnafını işyerlerinde ziyaret ederek, esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinleyen Milletvekili!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.