""

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:46

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları devam ediyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Engelli ve eski Hükümlü Hibe desteği Proje Başvuruları devam ettiğini bildirildi. Hibe desteğine başvuruları 12 Temmuz 2021 tarihi saat 23:59 da sona erecek.

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği başvuruları devam ediyor
Son Güncelleme :

23 Haziran 2021 - 16:35

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından finanse edilen Engelli ve eski Hükümlü Hibe desteği Proje Başvuruları devam ettiğini bildirildi. Hibe desteğine başvuruları 12 Temmuz 2021 tarihi saat 23:59 da sona erecek.
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız her sene düzenli olarak başvurularını aldıkları Engelli ve Eski Hükümlü vatandaşların Hibe proje başvurularının başladığını ifade etti. Yıldız, “Bu yılki başvurularda bazı değişikliklerin yapıldığı belirterek, Başvurular E-Devlet (www.turkiye.gov.tr ) üzerinden online olarak yapılacaktır Önceki dönemlerde olduğu gibi başvuru formları yayımlanmayacaktır” dedi.
Elden veya posta yolu ile yapılacak olan başvuruların kabul edilmeyeceğini vurgulayan Yıldız, “e-Devlet üzerinden yapılacak “Engelli Hibe Desteği” başvurularının Kurum internet sitemizde ( www.iskur.gov.tr ) yayınlanan “Başvuru Rehberi”ne uygun olacak şekilde yapılması gerekir Bu yıl rojesi kabul edilen engelli vatandaşlarımıza 65 bin liraya kadar eski Hükümlü vatandaşlarımıza ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar (53.662 TL) destek sağlanacak.
Yıldız, Hibe desteği proje başvurularında yapılan diğer değişimleri şöyle sıraladı:
“1-İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunanların başvuruları kabul edilmeyecektir.
2-İŞKUR tarafından düzenlenen kurs ve programlardan yasaklı hale getirilmiş kişi ve kuruluşların Komisyon kaynaklı projelere yasaklılık süresince başvurması mümkün değildir.
3-Kendisine Vasi tayini yapılmış olanlar proje başvurusunda bulunamazlar.
4-Faaliyet alanı Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği olan projelerde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesi, Arıcılık projelerinde ise “Arıcılık” belgesi (sertifikası) olması şarttır.
5-Tarım ve hayvancılık projelerinde projesi kabul edilen proje sahibinin 4/B (Bağ-Kur) sigortası yaptırması zorunludur.
6-Projesi kabul edilenlerden Tahsis edilen toplam proje bütçesinin yüzde 10’luk bölümüne bloke konulacak, birinci yılın sonunda projenin başarıyla devam etmesi halinde ödenecektir.”
(Yusuf Bağcı)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.