""

Engellilerle empati kurmak için “engellileri anlama platformu” kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 07:50

Engellilerle empati kurmak için “engellileri anlama platformu” kuruldu

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Topluluğu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engellilerin yaşadığı zorlukları tecrübe etme, yaşadığı zorluklara ilişkin onlarla empati kurma amacıyla “Engelleri Anlama Platformu” kuruldu.

Engellilerle empati kurmak için “engellileri anlama platformu” kuruldu
Son Güncelleme :

06 Aralık 2017 - 7:00

Fen-Edebiyat Fakültesi önüne kurulan platformda gönüllü öğrenciler parkuru tamamlayarak engelli bireylerin günlük ve sosyal yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları deneyimleyerek öğrendi. Koltuk değnekleri ve tekerlekli sandalyeyle bariyeri aşmakta zorlanan öğrenciler gözleri kapalıyken de akıllı bastonla yürüme ve bardağa su koymakta zorlandı.
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Murat Korkmaz yaptığı açıklamada “3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle özellikle engellilerin Türkiye’de normal yaşamı sırasında karşılaşabileceğini düşündüğümüz engellerle ilgili bir platform oluşturduk. Amacımız öğrencilerimizi bu platformdan geçirmeye çalışarak bir engellinin günlük yaşamında karşılaşabileceği engelleri ortadan kaldırmasını sağlamak ve bunu hakkında bilinçlendirmek istedik. Bu konuda empati kurarak bilinçlenecekler ki ilerideki dönemde bu engellerin kaldırılması için çaba sarf etsinler. Hepimiz birer engelli adayıyız ve en önemlisi bir engelliyi anlamak için “engelli” olmaya gerek yok” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.