""

Erasmus Projesine katılan Öğrencilerden Şimşek’e Ziyaret « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 11:22

Erasmus Projesine katılan Öğrencilerden Şimşek’e Ziyaret

Sorgun Gençlik Derneği tarafından Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında hazırlanan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından finanse edilen “Haydi, Spor Yapalım” Projesine 4 ülkeden katılan 25 öğrenci Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret etti.

Erasmus Projesine katılan  Öğrencilerden Şimşek’e Ziyaret
Son Güncelleme :

18 Ekim 2017 - 7:00

Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Proje Sorumlusu Fatma Ekinci ve beraberindeki öğrenciler proje hakkında Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e şu bilgileri verdiler,” Projemiz kapsamında 13-20 Ekim 2017 tarihleri arasında 8 gün boyunca Türkiye, Polonya, İtalya ve Yunanistan olmak üzere 4 ülkeden 25 katılımcı ile birlikte farklı sportif faaliyetler ve ilimiz ve ilçemizdeki birçok kurumla işbirliği yapıyoruz. Günümüzde teknolojinin gelişimiyle özellikle bilgisayarın hayatımıza girmesiyle birlikte en büyük sorunlarından biri olan hareketsizlik, gençlerin evlerine, odalarına kapanıp pasif bir yaşam tarzı benimsemelerine sebep olmaktadır. Teknoloji bağımlılığının artması Gençleri toplumdan uzak, kendi bireysel dünyalarında yaşamalarını teşvik eden bu hayat tarzı, gençlerin sosyal uyum konusunda sorunlarla karşılaşmasına, içine kapanık, utangaç, toplumun bir parçası olamayan bireylerin yetişmesine sebep olmaktadır. Bu projeyi hazırlamamızdaki en önemli amacımız, sporla gençlerin sosyalleşmesine yardımcı olmaktır. Çünkü Spor insanlara kişisel ve sosyal bir kimlik kazandırmaktadır. Bir sosyalleştirme aracı olan spor, ayrıca insanları birleştirici özelliği sayesinde dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı olmadan kalabalıkları bir araya getirebilmekte, gerilim ve çatışmanın sınırını aşarak insanlar ve toplumlar arasında iletişimin kurulmasını sağlamaktadır. Sporun birleştirici özelliği ile gençler arasında hoşgörü ve dayanışma duygusunu pekiştirmeyi ve gençlerin sorumluluk duygularının gelişmesini sağlamaktadır.”
Proje ile gençlerin, spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılımını ve uyumunu sağlamayı amaçlamayan Proje Sorumlusu Fatma Ekinci, ”Gençlerin kendi dar dünyalarından kurtularak, başka ortamlarda, başka kişilerden, inançlardan, düşüncelerden insanlar ile diyalog içinde bulunmasını, onlardan etkilenmesini ve onları etkilemesini sağlamayı, gençlerin yeni dostluklar kurmalarını ve bu dostluklarını pekiştirmelerine olanak sağlayarak sosyal kaynaşmayı da desteklemek istiyoruz. Proje sonunda tüm gençlere Youthpass Sertifikası vereceğiz. Youthpass sertifikasıyla kişisel ve sosyal becerileri belgelemiş olan gençlere iş görüşmelerinde ve yeni bir eğitim hayatlarının başvuru süreçlerinde önemli bir avantaj sağlayacaktır” dedi. Ziyaret sonunda Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Proje Sorumlusu Fatma Ekinci ve beraberindeki öğrencilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitime her zaman daha fazla destek verilmesi gerektiğini ve mümkün olan her konuda hizmete hazır olduğunu dile getirdi ve öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.