""

Erol: Yozgat’ın ciddi problemleri var « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 06:03

Erol: Yozgat’ın ciddi problemleri var

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı Yozgat’ta bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarına kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Erol: Yozgat’ın ciddi problemleri var
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2022 - 17:17

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı Yozgat’ta bulunan yerel ve ulusal basın mensuplarına kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.
Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili ve Siyasi İşler Başkanı Recep Erol, Mali İşler Birim Başkanı Muhammed Tığlı, Ekonomik İşler Birim Başkanı Oğuzhan Tutuş, Mali İşler Başkan Yardımcısı Habil Karadoğan, Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Cengizhan Seslikaya, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Yozgat’a geldi.
Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili ve Siyasi İşler Başkanı Recep Erol, Yozgat’ın diğer Anadolu illerimiz gibi ciddi problemleri var. Maden şehri olmasına rağmen, tarım şehri olmasına rağmen, madenciliğin ve tarımın gelmiş olduğu nokta içler acısı. 2011 yılında Yozgat’taki bu uranyum tesisleri bir Türk şirkete tesis edildi. Kendilerine kiralandı ve şuan o Türk şirketi buradan uranyumu alıyor ve dışarıya yolluyor. Kendisi de işlemiyor. Rusya’ya satıyorlar ve Rusya bunu işliyor aynı bor madeni gibi. Tekrardan bize 10 katı fiyatla, 15 katı fiyatla sattıklarını söyledi.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan Vekili ve Siyasi İşler Başkanı Recep Erol, “Genel Merkez Gençlik Kolları olarak Türkiye’yi karış karış geziyoruz, adım adım dolaşıyoruz. Buraya gelmeden öncede Çankırı ve Çorum illerimizde belirli çalışmalar yaptık. Hangi ile gidersek gidelim Yeniden Refah Partimizin çok ciddi manada bir yükselişini net bir şekilde görüyoruz. Çankırı’da yapmış olduğumuz üye sayısı, Çorumda yapmış olduğumuz üye sayısı, iki hafta önce Kırklareli ilçesinde yapmış olduğumuz üye sayıları ve son olarak Mayıs ayı içerisinde açıklanan üye sayılarıyla beraber Türkiye’de Mayıs ayı içerisinde en fazla üye kaydı gerçekleştiren Türkiye’de birinci siyasi parti Yeniden Refah Partisidir. Bütün teşkilatlarımız canla başla çalışıyor. Yeniden Refah Partimiz 2018 yılında kurulan bir siyasi parti. Yaklaşık 3 senedir bu çalışmaları sürdürüyoruz ve gelmiş olduğumuz şu aşamada 215 bin Yargıtay sistemine kayıtlı resmi üyemiz ve elimizdeki ıslak imzalı zarflarla beraber 350 bin üyeyi aşmış durumdayız. Bugün mecliste grubu olan birçok siyasi partiden çok daha iyi bir aşamada olduğumuzu bizlere gösteriyor. Yüzde 10, yüzde 15, yüzde 20 oy alan siyasi partilere ve geçmişine bakıyoruz, birde üç senelik bütün imkânlardan yoksun, devletten hazine yardımı almayan, kendi imkânlarıyla bir şeyler yapan Yeniden Refah Partisinin bu yükselişi de milletimizin bize göstermiş olduğu teveccühü net bir şekilde gösteriyor. Bugün Yozgat’ımızdayız. Sorgun ilçemizde başlayacağımız esnaf ziyaretlerimizle beraber çeşitli çalışmalar yapacağız. Sonrasında bir köy kampı açılışı gerçekleştireceğiz. Köyde de bir mini miting yapacağız. Buranında nabzını yoklayacağız. Bunu yapmadan önce birkaç hususa değinmemiz lazım. Yozgat’ın diğer Anadolu illerimiz gibi ciddi problemleri var. Yozgat’ta en çok bizi düşündüren ve en çok bizleri üzen olaylardan bir tanesi maden şehri olmasına rağmen, tarım şehri olmasına rağmen, madenciliğin ve tarımın gelmiş olduğu nokta içler acısı. Şeker pancarını çok ciddi manada üretmesi gereken bir ilimiz bugün Amerika’da bir şirketin ortaya koymuş olduğu bu politikalarla ve hükümetinde kabul etmiş olduğu bu şeker kotası politikasıyla maalesef işin içinden çıkamamış bir durumda. Yine uranyum Yozgat’ta işlenebilir bir halde. Ama biz bu uranyumu işlemiyoruz. 2011 yılında Yozgat’taki bu uranyum tesisleri bir Türk şirkete tesis edildi. Kendilerine kiralandı ve şuan o Türk şirketi buradan uranyumu alıyor ve dışarıya yolluyor. Kendisi de işlemiyor. Rusya’ya satıyorlar ve Rusya bunu işliyor aynı bor madeni gibi. Tekrardan bize 10 katı fiyatla, 15 katı fiyatla geri satıyor. Yani bizim madenimizi bize tekrardan 10 – 15 katı fiyatla satıyorlar.” diye konuştu. Alpaslan Demir

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.