""

Esertürk, uyardı « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 08:02

Esertürk, uyardı

Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, dolandırıcıların farklı yöntemlerle vatandaşları dolandırmaya çalıştığını belirterek, “Telefonla arayan dolandırıcılara karşı uyanık olalım. Ayrıca güvenilir olmayan site ve kişilerden alışveriş yapmayalım.”dedi.

Esertürk, uyardı
Son Güncelleme :

27 Ekim 2021 - 18:21

Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, dolandırıcıların farklı yöntemlerle vatandaşları dolandırmaya çalıştığını belirterek, “Telefonla arayan dolandırıcılara karşı uyanık olalım. Ayrıca güvenilir olmayan site ve kişilerden alışveriş yapmayalım.”dedi.

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü tarafından banka müdürleri ve temsilcilerine yönelik dolandırıcılık, KADES, HAYDİ, uyuma ve en iyi narkotik polisi anne projeleri hakkında uzman personeller tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Yozgat İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, dolandırıcılara karşı çalışma yürüttüklerini söyledi.
Esertürk, “Dolandırıcılık ciddi manada Yozgatlı hemşerilerimizi üzüyor rahatsız ediyor. Maddi ve manevi sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bunun önüne geçmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz her şeyden önce yetkili arkadaşlarımız, üniversitelerde, milli eğitimde, veliler ve öğretmenlere, Cuma namazlarında dahil hem hutbede ve de ezandan öncesinde muhakkak hemşehrilerimizin bir dolandırıcılık mağduru olamaması için yoğun gayret sarf ediyoruz.”dedi.

PANDEMİNDEN SONRAKİ SÜREÇTE SAYILARI ARTTI
Dolandırıcı sayılarının pandemi sürecinden sonra sayılarının arttığına dikkat çeken İl Emniyet Müdürü Esertürk, “Maalesef art niyetli insanlar gerçekten Allah korkusu olmadan insan sevgisi olmadan Türkiye’de bir sürü vatandaşımızı ve hemşehrilerimizi akrabalarımızı çevremizde ki insanları telefonda sosyal medya üzerinden dolandırıyor. Bu gerçekten insanlık suçu, ciddi manada özellikle pandemiden sonraki süreçte bunun sayıları arttı. Bunu önlemek aza indirmek hatta hiç olmaması için sosyal medya da kullanılacak arkadaşlarımız görüntülerde yayınladılar. Alışveriş sitelerine aslına uygunmuş gibi malzeme ürünlerin satış bilgileri ile sosyal medyadan hesaplar açtık gerçek ama sahte hesaplar ve altında ki açıklama kısmına da lütfen güvenilir olmayan siteden güvenilir olmayan kişilerden alışveriş yapmayın. Polis olarak uyarılar yaptık, ürünlerin fiyatlarının çok aşağıda vermiştik. Ama şunu gördük ısrarla bıraktığımız numaraları arayıp bizden ürünü almak için kaparo göndermeye çalışan insanlarımızı hemşerilerimizi gördük. Dolandırılma konusu özellikle alışverişlerde değerinden az fiyat verilen ürünlere ciddi manada rağbetin bir gayretin alma içgüdüsün olmasından dolayı dolandırıcılar bunu kullanıyor. Kaparo alıyorlar ürünü göndermiyorlar yada parayı aldıktan sonra sahte ürün gönderiyorlar şahıslara ulaşamıyorsunuz.”diye konuştu.
DAHA DUYARLI OLALIM
Dolandırıcılara karşı daha duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen Esertürk, “ Özellikle telefon dolandırıcılığında hızlı ve seri bir şekilde konuşarak mağdurların benliğini kendilerinden alarak onları bir an önce parayı elden vermeleri yada sizlerin bulunduğu bankalarda gişelerde seri bir şekilde hesaba yatırılması yada bir şekilde verilmesi şeklinde gerçekleşiyor. Sizlerden ricamız gişede ki çalışan arkadaşlarımız sevgili hemşerilerimizin hal ve hareketlerine gerçekten dikkat etsinler. Bir baskı bir korku içerisinde elinde cep telefonu ile konuşup yada heyecanla bir an önce parayı çekiyim de o şahsa veriyim gibi hal ve hareketler içerisinde olan müşterilerimize karşı duyarlı olalım. Biz suçlularla toplum desteği sizlerle kamu görevlileri ile el ele verirsek bunların önüne geçeriz çünkü art niyetli insanlar çok yeni şeyler üretiyorlar ve düşünüyorlar ve biz sadece görevimiz suçu işleyen şahısları yakalayıp adalete teslim etmek değil çünkü suç olduktan sonra bizim hemşerilerimiz mağdur olduktan sonra parası gittikten sonra o travmayı yaşadıktan sonra bizim adalete teslim etmemizde ki süreç sadece mağduriyetlerin giderilmesi bir nebze olsun adaletin yerini bulmasından önemli. Bizim önemsediğimiz konu Yozgat Emniyet Müdürlüğü olarak ta Emniyet Genel Müdürlüğü olarak ta koruyucu polisliğin önleyici polislik dediğimiz kavramın yerleşmesi suç olmadan önce suçluların şüphelilerin amaçlarına ulaşamaması.”ifadelerini kullandı. Alpaslan DEMİR

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.