""

Esnaflardan belediyeye tepki « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 21:35

Esnaflardan belediyeye tepki

Yozgat’ta Emniyet Caddesi üzerinde faaliyetini sürdüren esnaflar, Otopark inşaatından dolayı caddenin bir yıldır trafiğe kapalı olduğunu ve iş yapamadıklarını belirterek, caddenin biran önce trafiğe açılmasını istedi.

Esnaflardan belediyeye tepki
Son Güncelleme :

22 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi tarafından yapımına geçen yıl başlanılan katlı otopark inşaatı çalışmalarından dolayı cadde trafiğe geçen yıl kapatılmıştı. Cadde esnafı bir araya gelerek yaptıkları basın açıklamasında caddenin bir yıldır trafiğe kapalı olmasının işlerini olumsuz etkilediğini belirterek belediyeye tepki gösterdi.
Mehmet Bostaner isimli esnaf, bir yıldır iş yapamadığını bu nedenle iş yerini kapatma noktasına geldiğini söyledi. Bostaner, “Caddemiz trafiğe kapatılalı bir yıl oldu ve bir yıldır iş yapamaz hale geldik. Bazı arkadaşlarımız iş olmamasından dolayı dükkanını kapattı. Bizler de kapatma noktasına geldik. Belediye otopark inşaatına başladı fakat kazı çalışması yapıldığı gibi kaldı. Hiçbir ilerleme olmadı. .
Yapamayacaklardı neden inşaata başladılar. Bizler neden mağdur edildik.
Cadde esnafı olarak biran önce caddemizin trafiğe açılmasını istiyoruz. Kapalı olmasından dolayı yayalar dahi buradan geçmiyor.”diye belediyeye tepki gösterdi
Halil Uslu isimli esnafta benzer ifadeler kullanarak, iş olmamasından dolayı satışların olmadığını belirtti. Uslu, “Bir yıldır büyük sıkıntı içerisindeyiz. Caddemizin kapalı olması işlerimizi durma noktasına getirdi. Belediye böyle çalışma yapacağına hiç başlamasa daha iyiydi. Zaten piyasaların durumu belli hal böyle olunca bir yıldır sıkıntılarımız iki kat arttı.”dedi.
Mehmet Bakır’da aynı ifadeleri kullanarak belediyeye tepkisini dile getirdi. Bakır, “Şuan aylardır iş yapamıyoruz. Burada iş yapan esnafların hepsi mağdur. Bizim bu mağduriyetimizi kim giderecek. Sabahtan akşama kadar kimse buradan geçmiyor. Üst caddeyi kullanıyor. Buradan sadece belediye personeli oda mecburiyetten dolayı geçmek zorunda kalıyor.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.