""

‘Etkinliğimi ardakaşlarla paylaşıyorum’ projesi tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:08

‘Etkinliğimi ardakaşlarla paylaşıyorum’ projesi tamamlandı

Sorgun Agahefendi ilkokulu anasınıfı öğretmeni Mehrican Erciyas tarafından hazırlanan “Etkinliğimi arkadaşımla paylaşıyorum birlikte öğreniyorum” projesi hayata tamamlandı.

‘Etkinliğimi ardakaşlarla paylaşıyorum’ projesi tamamlandı
Son Güncelleme :

13 Haziran 2021 - 15:58

Sorgun Agahefendi ilkokulu anasınıfı öğretmeni Mehrican Erciyas tarafından hazırlanan “Etkinliğimi arkadaşımla paylaşıyorum birlikte öğreniyorum” projesi hayata tamamlandı.
Proje ile ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Erciyas, projenin bir E-Twinning projesi olduğunu, pandemi sürecinin eğitime getirdiği en büyük sürprizlerden birinin de uzaktan ve teknoloji temelli eğitim olduğunu vurguladı.
Bu sayede online eğitim sürecini yaşayarak öğrendiklerini ve bu durumun yeni kapılar açtığını ifade eden Erciyas “Bizlerde bu krizden fırsatlar çıkarmak için bu projeye başladık. Projede 8 farklı ilden (Antalya,Amasya, Konya, Kastamonu, İzmir, Yozgat, Kocaeli, Sivas ) 10 adet öğretmenimizle bir araya geldik. Farklı bölgelerden, farklı kültürlerden yeni arkadaşlıklar edinebilecekleri bir ortam oluşturarak öğrencilerimizin sosyal-duygusal gelişimlerine katkı sağladık. Ayrıca öğrencilerimizin bilişsel gelişim, psikomotor gelişim, dil gelişimi ve özbakım gelişimi alanlarına ele alarak akademik gelişimine destek olduk” dedi.
Öğretmenler olarak online eğitimde birçok farklı uygulamaları öğrencileri ile uyguladıklarını ve öğrencilere yeni deneyimler kazandırdıkları bilgisini veren Erciyas “Bu süreçte okul öncesi eğitim uygulamaları, farklı online eğitici oyunlar ile hem öğrenciler hem de öğretmenler etkileşim halinde olduk. Her hafta bir tema belirleyip farklı öğretim yöntemleri ile etkinlikler yaptık.Bu süreçte sırasıyla Resfebe, Oyun, Muzogram, Duyularla Hikaye, Orff-Ritim ve Deney Etkinliği olmak üzere 6 tema ele aldık. 10 hafta boyunca öğrenci merkezli etkinliklere yer vermeye çalıştık. Ayrıca çocuklarımızı farklı öğretmenler ve alanlarında uzman konuklarla buluşturduk. Bu süreçte online olarak derslerimize 9 ayrı değerli hocamızı konuk aldık. Bu derslerde ritim, orff, vantrolog kukla gösterileri, müzik ve dans, eğitici oyunlar eğitici öğretmenleri ile bir araya geldik. Çocuklarımızın bu süreçte aktif olarak katıldıklarını ve keyf aldıklarını gözlemledik. Projeye katılan öğrenci ve öğretmenler için eğlenceli ve eğitici bir etkinlik süreci oldu.
Projemizin sonunda öğrencilerimize başarı belgelerini sınıf öğretmenlerimiz takdim etti. Projemize katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” diye konuştu. (Sorgun postası.com)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.