""

FETÖ sanıklarına hapis cezası « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:12

FETÖ sanıklarına hapis cezası

Yozgat’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan 8’i tutuklu 10 sanığın karar duruşması görüldü.

FETÖ sanıklarına hapis cezası
Son Güncelleme :

31 Ocak 2018 - 7:00

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklu Muhammed Burak D., Mustafa D., Nazmi Ö., Emre S., Nihat G. ve Kenan K. ve tutuksuz yargılanan Osman A., Mahmut Ö. ile avukatları hazır bulundu. Kayhan S. ve Kadir İ. ile de tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlantı kuruldu. Sanık ve avukatları son savunmalarını yapıp, mahkeme heyetinden tahliye ve beraatlerini istedi.
Mahkeme heyeti verdiği kararda Kayhan S. 8 yıl, Kenan K. 7 yıl 9 ay, Emre S. 7 yıl 9 ay, Kadir İ. 5 yıl 9 ay, Osman A. 7 yıl 6 ay, Nazmi Ö. 7 yıl, Nihat G. 7 yıl 10 ay, Muhammet Burak D. 7 yıl 9 ay, Mustafa D. 7 yıl 6 ay, Mahmut Ö. 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Tutuklu sanıklardan Emre S., Mustafa D. ve Kadir İ. tahliye edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.