""

FETÖ’nün ölümü rehavet yapmaz mücadelemiz devam edecek « Yeniufuk Gazetesi

22 Ekim 2024 - 04:31

FETÖ’nün ölümü rehavet yapmaz mücadelemiz devam edecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümüne dair istihbarat kaynaklarının gelişmeyi doğruladığını belirtti ve devletin FETÖ ile mücadelesinin kararlılıkla süreceğini vurguladı.

FETÖ’nün ölümü rehavet yapmaz mücadelemiz devam edecek
Son Güncelleme :

21 Ekim 2024 - 17:43

Ankara’da Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fidan, FETÖ’nün Türkiye üzerindeki etkilerinin bitmediğini ve örgütle mücadelenin Gülen’in ölümüyle sona ermeyeceğini ifade etti.
“ÖLÜMÜ BİZDE REHAVET YAPMAZ”
Bakan Fidan, “FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ölümünü istihbarat kaynaklarımız doğruluyor. Ancak bu durum, devletimizde rehavet yaratmaz. FETÖ’yle mücadele, Gülen’in ölümüyle sona ermez; devletimiz bu hain örgütle mücadelesine kararlılıkla devam edecek” dedi. Ayrıca, FETÖ’nün gençleri kandırarak millete ihanet eden bireyler haline getirdiğini belirten Fidan, “Bu örgüt kutsal değerleri kullanarak gençlerimizi safına katmış ve onları milletine ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür. Bu gençleri, ihanet dolu bu yanlış yoldan dönmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Fidan, yurt dışında FETÖ üyelerinin başka devletlerin istihbarat servisleri tarafından kendi milletlerine karşı kullanıldığını belirterek, “Bu ölüm vesilesiyle onların üzerindeki büyünün kalkması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
ADALET BAKANI TUNÇ: “MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK”
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümü üzerine yaptığı açıklamada, terör örgütüyle mücadelenin devam edeceğini belirtti. Tunç, “FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlılığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak. Aksine, bu mücadele aynı kararlılık ve azimle sürecektir” dedi. Tunç, FETÖ’nün yalnızca elebaşıyla sınırlı bir tehdit olmadığını ve tüm unsurlarıyla mücadele edileceğini vurguladı.
/Haber Merkezi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.