""

FETÖ/PDY soruşturması « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 00:26

FETÖ/PDY soruşturması

Yozgat’ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 8’i tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ/PDY soruşturması
Son Güncelleme :

04 Ocak 2018 - 7:00

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu Muhammet Burak D, Mustafa D, Nazmi Ö, Emre S, Nihat G. ve Kenan K. ile tutuksuz sanık Osman A. ile avukatları hazır bulunurken Kayhan S. ve Kadir İ. duruşmaya tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
SEGBİS ile duruşmaya Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesi’nden katılan Önder kod adlı tanık, Ömer Boyraz, 2011-2016 yıllarında Yozgat’ta Bozok Üniversitesi’nde matematik bölümünde okuduğunu ve cemaat evlerinde kaldığını söyledi.
Boyraz yaptığı açıklamada, “Ben Cemaat evlerinde ev ağabeyliği yaptım.
Sanıklardan Kayhan S. İse lise öğrencilerinden sorumlu kişiydi. Beni öğrencilere ders vermem için yaklaşık 10 kez Ankara’ya gönderdi.
Orada öğrencilere matematik dersi verdim. Bunun yanında Fetullah Gülen’in kitaplarından okuduk, verdiği vaazların videolarını izledik” dedi.
Kendisinin de ByLock kullandığını da anlatan Boyraz, “By Lock programını benim telefonuma sanıklardan Kayhan S. 2014 yılının Ekim ayında yükledi ve 2016 yılının Ocak ayına kadar kullandım. Cemaatte bana ‘Önder’ diye isim vermişlerdi ama ben kendi ismimi daha çok kullandım” diye konuştu.
Tanıkların ifadesinin alınmasının ardından sanık ve avukatları savunma yaptı.
Mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı sanıkların “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan cezalandırılmasını istedi. Sanıkların son savunmalarını yapması ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için Mahkeme başkanı, mahkemeyi 30 Ocak 2018’e erteledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.