""

Fırat Kalkanında iki şehit ateşi Yozgat’a düştü « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 11:41

Fırat Kalkanında iki şehit ateşi Yozgat’a düştü

Fırat Kalkanı Harekâtında şehit olan 14 askerden ikisinin acı haberi Yozgat’a düştü.

Fırat Kalkanında iki  şehit ateşi Yozgat’a düştü
Son Güncelleme :

23 Aralık 2016 - 7:00

El Bab’da,DEAŞ saldırısında Çayıralanlı Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak ve Akdağmadeni İlçesi Davulbaz Köyü nüfusuna kayıtlı Ferhat Demir şehit oldu. Çayıralanlı Şehit Uzman Çavuş Durak’ın acı haberi ailesini ve Yozgat halkını yasa boğdu.
Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatında çıkan çatışma sırasında şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın şahadet haberi,Çayıralan ilçesine bağlı Çukurören köyündeki ailesine İl Jandarma Komutanlığında görevli Yarbay Kadir Serdar Yoldaş ve diğer görevliler tarafından verildi. Haberin ardından Şehit Uzman Çavuş Durak’ın evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini alan yakınları ve köy sakinleri taziye için eve akın etti. Bekar olan 29 yaşındaki şehit askerin annesinin 25 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Oktay Durak’ın 4 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı ve asıl görev yerinin Kayseri olduğu, geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı’na katıldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Oktay Durak’ın cenazesinin Çukurören köyünde Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.
Akdağmadeni Şehidi Ferhat Demir’in ailesinin Bursa’da yaşadığı için cenazesinin de buraya defnedileceği bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.