""

Fuat Oktay Bey’i ne kadar anladık! « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 13:07

Fuat Oktay Bey’i ne kadar anladık!

Fuat Oktay Bey’i ne kadar anladık!
Son Güncelleme :

01 Ekim 2018 - 7:00

Cumhurbaşkanı Yardımcımız, hemşerimiz Sayın Fuat Oktay bey’e bir kez daha başsağlığı diliyorum…

Cumhurbaşkanı Yardımcımız, hemşerimiz Sayın Fuat Oktay bey, geçen hafta neredeyse bütün mesaisini Yozgat için tüketti…

Hafta başında Yozgatlı gazetecileri Külliyede misafir etti… 3 Saat süren bir toplantının devamında Cuma ve Cumartesi günü Yozgat ve ilçelerde inceleme ve ziyaretler yaptı…

Sayın Oktay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduktan sonra Yozgat’ı ikinci kez ziyaret etti… İlk ziyaret’te Büyük Sinema salonunda vatandaş ile buluştuktan sonra aynı gün Çamlık Otelde Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri ile bir araya geldi.

* * * *

Burada Yozgat için bir yol haritası belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi… Katılımcılara Yozgat’ı birlikte kalkındırmaya var mısınız? dedi.

Cuma günü Sorgun’da akşam yemeğinde STK’lar ve işadamları ile tekrar bir araya gelen Sayın Fuat Oktay, burada; “Bir önceki ziyarette Yozgat’a geldim ve orada bir kaç şeyi dile getirdim. Son 16 yılda devletin yatırımları alt yapı düzeyinde çok ciddi yol almış. Cumhurbaşkanımız her fırsatta Yozgat’ı ziyaret etti. Her fırsatta da olabildiğinde yerel kalkınmaya önem verdi. Türkiye’nin kalkınması önemli dedi. 2023 vizyonu ile geldi. 16 yıl öncesinde hayal ettiklerinin bugün birçoğu gerçek oldu” dedi.

* * * *

Konuşmanın devamında dikkatimi çeken en önemli nokta ise, şurası oldu; “Bir ilin gelişimini merkezi hükümetin gönderdiği bir bürokrat sağlayamaz, il de elini taşın altına koymalı. Gelişme sadece merkezi hükümetin illere yapacağı yatırımlarla olmayacağını Sayın Cumhurbaşkanımızın kendisi de söyledi. İhracata dayalı büyüme dediğimiz modelde, üretim ve derinliğe dayalı büyüme dediğimiz modelde bu genel kalkınmanın dün 2023 hedefleri olarak ifade ettiğimiz, bugün 2053’leri, 2071’leri konuştuğumuz gelecek nesillerle alakalı ortamda sadece merkezden verilen katkılarla olmayacağını, olamayacağını. Dolayısıyla her bir vatandaşımızın da bununla ilgili her bir ilimizin her bir ilçemizin  taşın altına elini koyması gerektiğini ifade ettiler. Merkezdeki herhangi bir bürokratın gelip herhangi bir ilin ya da ilçenin kalkınmasını sağlaması da mümkün değil.”

* * * *

Sayın Oktay bunları anlatırken, bazı STK ve işadamları ile farkında olmadan kurduğum göz temasındaki tahminim şu oldu; “Biz ne umduk, ne bulduk.” Yolun henüz başındayız, bu çalışmaların neticesi yılbaşında belli olacak peşin konuşmak istemiyorum ama aldığım duyumlar, gözlemlerim ve gördüklerimi birkaç cümle ile ifade etmek isterim ki, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay Bey’in anlattıkları ve çizdiği yol haritası Yozgat’ta pek anlaşılmış gibi görünmüyor.

Çünkü Yozgat insanı Hükümetten, Doğu ve Güney Doğudaki İllerde yaptığı pozitif ayrımcılığın benzerini istiyor…

Terör bölgelerini son 15 yılda yeniden inşa ettiğini, mamurlaştırdı. Mesela depremle yerle bir olan Van gibi iller yeniden yapıldı.

Vatandaş meseleye buradan bakarken, Sayın Oktay konuşmasının son bölümünde şöyle dedi: “Yozgat için baktığımızda genel olarak konuşabiliriz. Aldığımız önlemleri konuşabiliriz. Benim arzum Yozgat’ın, Sorgun’un tüm ilçelerimizin sadece sorunlarımızı değil, ısrarla çözüme odaklanarak çözüm yolunu konuşmak, bulmak ve ısrarla da o çözümün üstüne gitmek. Bir günde bir şey çıkmayabilir dedik. Bir zihniyet dönüşümü dedik. Başkasından beklemekten ziyade kendimizin elini, vücudunu gövdesiyle taşın altına koymasıyla ilgili. Yerelden kalkınma hamlesini başlatmak ve sürdürmekle ilgili. Bu hamle başlamış durumda bizim yapacağımız buraya bir ivme kazandırmak. Her bir araya geldiğimizde bu sorunları konuşalım ama bir önceki kaldığımız yerden bir tuğla daha koyarak gidelim. Yeni bir kalkınma hamlesini başlatalım birlikte.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.