""

Genel ve yerel gündeme dair… « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 07:48

Genel ve yerel gündeme dair…

Genel ve yerel gündeme dair…
Son Güncelleme :

18 Mayıs 2021 - 16:33

Yozgat, genel gündemin konuları başta olmakla birlikte yerel gündemdeki mevzularla kaynamaya devam ediyor.

Bir yandan siyasi parti il başkanlarının açıklamaları, diğer yandan STK başkanlarının açıklamaları ile gündem yoğun, bu konulara birazdan değineceğim önce genel gündemin en önemli konusu pandemiye karşı devam eden çok yönlü çalışmalara kısaca göz atalım.

Pandemi nedeniyle kısmi ve tam kapanmadan dolayı zarar gören esnafın ve vatandaşın gözü, kulağı Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamadaydı.

Sıkıntının boyutu öyle büyük ki, gelinen nokta itibariyle kimsenin, kimseye diyecek bir sözü kalmadı maalesef.

Daha doğrusu sakal-bıyık durumuna gelindi. Çünkü bu konuda muhalefet, iktidarı, iktidar da muhalefeti suçlamaya devam ediyor.

Bundan sonra neler olacak hep birlikte bekleyip, göreceğiz. Dolayısı ile genel olarak siyasi gündeme baktığımızda işler yolunda gitmiyor. İktidar ile muhalefet arasındaki sonuca etki etmeyen tartışmalar devam ediyor. Genel gündemle ilgili yaklaşan seçimlere kadar tartışmaların dozu artarak devam edecektir.

* * * *

Gelelim asıl konumuz olan yerel gündeme hafta başından bu yana çıkan yerel gazetelerin haberlerini incelediğimiz de gündem de çok sayıda konu olduğu dikkatleri çekiyor.

Mesela Çayıralan Belediye Başkanı ile Ak Parti İl Genel Meclisi üyesinin aralarındaki karşılıklı pandemiden kaynaklı yapılan yardımlar konusu, her iki tarafından açıklamalarına bakıldığında konuya özne teşkil eden kişiye yapılan yardımı taraflar inkar etmiyor. Anlaşılan o ki, söz konusu açıklamaların bundan sonra da devamı gelecektir.

İYİ Parti İl Başkanı Metin Özışık’ın dün yerel bir gazete de yapmış olduğu bir açıklama vardı. Özışık, açıklamasında Yozgat’ta kamu kurumlarında yapılan atamalarda bir takım usulsüzlükler olduğunu söylüyor.

* * * *

Bu arada Yozgat Belediyesinin yaz dönemi çalışmaları vatandaşın gündeminde olduğunu da unutmadan söylemek isterim. Vatandaş, şuana kadar görev yapan Başkanların Lise caddesine el atmadan duramadıklarını söylemeye devam ediyor.

Bu konu önceki gün Meclis toplantısında da gündeme gelmiş, yapılan açıklamalara bakıldığında kış gelmeden caddedeki kaldırım ve yol çalışmaları tamamlanacakmış.

Kısmi ve tam kapanma sonrası ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da vaka sayılarında gözle görülür şekilde yaşanan düşüşler, toplumu sevindiren en önemli gelişmeler olarak görülmektedir.

Yozgat’ın en önemli konularından birisi olan Kırım Kongo Kanamalı Ateş hastalığı yaz döneminin gelmesiyle kene vakalarında bir artış olmasından endişe duyulmaktadır.

Bu konuda yetkili makamlar, yaptıkları açıklamalarla vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Bu konu son derece önemlidir. Vatandaşların daha dikkatli ve yapılan açıklamaları görmeden gelmemesi gerekmektedir.

Bugünlük bu kadar dolayısı ile bundan sonra da Yozgat’ı ilgilendiren konularda buradan yazmaya devam edeceğim.

 

  • “Tıbbi Aromatik Bitkiler Paketleme Tesisi” projesinin onaylandığını önemli miktarda hibe destek alındığını açıklayan Başkan!
  • TUBİTAK projeleri kapsamında değerlendirme sonuçlarının neticelerinin sevindirici olduğunu belirten Bürokrat!
  • Yaptığı açıklamada her ne olursa olsun yapılan bütün haksızlıkların karşısında olduğunu bildiren Başkan!

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.