""

Genel Yoğun Bakımı hizmet vermeye başladı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 23:11

Genel Yoğun Bakımı hizmet vermeye başladı

Boğazlıyan Devlet Hastanesinde 5 yataklı 1.Basamak Genel Yoğun Bakımı hizmet vermeye başladı.

Genel Yoğun Bakımı hizmet vermeye başladı
Son Güncelleme :

03 Ocak 2018 - 7:00

Boğazlıyan Devlet Hastanesinde 1.Basamak Erişkin Genel Yoğun Bakım Ünitesi 5 yataklı, 1 sorumlu hekim ve 4 hemşire ile hasta kabulüne başladı. Hasta yakınları için ayrıca bilgilendirme odası bulunmakla beraber, hasta mahremiyeti en ince detayına kadar hazırlanmış durumda.
Kalp ve böbrek yetmezliği gibi organ yetmezliklerinin ve ilaç zehirlenmelerinin 1.basamak tedavileri yapılacak.Ayrıca hastalara günlük ihtiyaçlarının yanı sıra vücut silme işlemi, pansuman( gerekli durumlarda), kateter (sonda) değişimi ve bakımı, iki saatte bir pozisyon değiştirme gibi bakımlar da yapılacak.
Boğazlıyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Okan Tanın ilçede devlet hastanesinde hizmet kalitesini yükseldiğini belirtirken şunları söyledi “Diğer illerdeki hastanelere hasta sevklerini en aza indirmek, ilçemiz ve hatta bölgemizdeki halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına 5 yataklı erişkin yoğun bakım ünitemiz halkımız hizmetine sunulmuştur. Hasta sevklerinin azalacağı ve hastalarımızın yerinde ve zamanında en kaliteli hizmeti alacakları için çok büyük onur ve mutluluk duymaktayım. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi
Konu ile ilgili açıklama yapan Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin ise şunları söyledi; “Boğazlıyan Devlet Hastanemize yeni atanan Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. İsmail Tırnova’nın göreve başlamasıyla yoğun bakım çalışmalarını hızlandırdık. Hastanemizde güçlenen doktor kadromuz, yoğun bakımın açılması ve hasta kabulünden sonra sevk oranları önemli ölçüde azalacaktır.
Kaliteli hizmet vermek hedeflerimiz arasındadır. Hastalarımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.1.Basamak Yoğun Bakım da emeği geçen sağlık ekibimi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.