""

Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 08:08

Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor

Ramazan ayı İle birlikte artan gıda üretimi ve tüketiminin getireceği riskleri en aza indirmeyi hedefleyen Yozgat İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, gıda denetimlerine ağırlık vermeye başladı.

Gıda denetimleri aralıksız devam ediyor
Son Güncelleme :

16 Haziran 2017 - 7:00

Tüketici sağlığının korunması için özellikle ramazan ayında tüketimi artan gıda ürünlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı.
Bu kapsamda ekmek ve pide, unlu mamuller, pasta ve tatlı üretimi yapan firmalar ile lokanta denetimlerine ağırlık verildi.
Ayrıca gıda satışı yapan yerlere de gerekli uyarılar yapılarak gerekirse yasal işlemler uygulanmakta ve güvenilir gıda arzının sağlanması konusunda taviz verilmiyor.
Bu çerçevede son 1 ay içinde 117 üretim yeri ile 105 toplu tüketim yeri denetlendi. Özellikle dükkan önünde ve açıkta uygun olmayan koşullarda gıda satışının engellenmesi gerekliliği, gıdalarda etiket bulundurulması ve son tüketim tarihine önem gösterilmesi konuları öncelik arz ediyor.
Vatandaşlarımızın da bu konularda hassasiyet göstererek uygun olmayan gıdaları satın almamaları ve karşılaştıkları sorunları ivedilikle Alo Gıda 174 hattını arayarak bildirmeleri, meydana gelebilecek riskleri en aza indirmekte fayda sağlayacaktır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.