""

GÖÇ MESELESİ, GERÇEKLER, HASETLİK « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:16

GÖÇ MESELESİ, GERÇEKLER, HASETLİK

GÖÇ MESELESİ, GERÇEKLER, HASETLİK
Son Güncelleme :

05 Şubat 2018 - 7:00

Yozgat’ın başkaca problemleri de olabilir ama en öncelikli olanları başlıkta toplamaya çalıştım…

Sondan başlayalım…

Kim ne derse desin “Hasetlik”, çok kötü bir huydur ve kolay çıkmaz…

Bunun devamı “Düşmanlık” ile de perçinlenir çoğu zaman…

* * * *

Bazen de kibir devreye girer… Aynı çatı altında yaşamak, aynı havayı teneffüs etmek, yemeği aynı kaptan yemek, geceleri uykusuz geçirmek, derdiyle dertlenmek, bunların hepsi boş… Dedim ya “Hasetlik” oyun üstüne oyun kurulur, sonrasında başarısızlık artar…

Gayesine ulaşamama korkusu da sardı mı faniyi, Allah korkusu da yoksa… Sınır tanımaz olur!..

Bunlar Yozgat’ta var da, başka yerlerde yok mu? Merak buyurmayın her yerde az ya da çok anlattıklarımın hepsi mevcut…

* * * *

Şaşırmamak kaydıyla hele Yozgat’ta bazen öylesine denk gelirsiniz ki, acaba bunları bu toprağa kimler ekti, ya da ne ektiler de bunlar bitti buralarda, diye düşünür durursunuz. Hayat böyledir… Siz işinize bakın, gerisini Allah’a bırakın… O en doğrusunu bilir…

Dolayısıyla “Hasetlik”, “Düşmanlık” ve “Ayak oyunları” adını ne koyarsanız koyun gerçekleri göz ardı etmez… İdarecilerin ya da yöneticilerin yerinde olmayı herkes istemez, bilirler ki, bunların sevapları olduğu kadar sevaplarından çok günahları vardır. Bugün Yozgat Nohutlu ve Çamlık arasında sıkışmış kalmışsa bunların sebepleri bellidir.

* * * *

Gelelim göç konusuna, şehirleşmenin çarpık şekilde devam etmesi beraberinde birçok sorunu taşımaktadır. Şehrin nüfus potansiyelinin her yıl azalmasıyla sorunların katmerleşmesi Yozgat’ı şehir olma hüviyetinden adım adım uzaklaştırmaktadır.

Üterim kapılarının tamamen kapanmış olmasıyla tüketim yolları çoğalan Yozgat’ta en son nüfus hareketlerinde her ne kadar merkez nüfusunda bir artış var gibi görünse de, toplam nüfusun azalmaya devam etmesi Yozgat’ın bundan sonra da sorunların üstesinden gelemeyeceğinin bir göstergesidir.

* * * *

Gelişme ve kalkınma konusunda üterime yönelik doğru adımlar atılmadığı sürece Yozgat’ın tüketim damarları göç olayı gibi hızla atmaya devam edecektir.

Yozgat’ın göç olayını durdurmak, üterim alanlarına yönelmesini sağlamak için istihdam alanlarına ihtiyaç vardır. Bu konuda önceliğin Yozgat’ta istihdam sağlan Büyük ya da Küçük ve Orta ölçekteki KOBİ’lere verilmesi gerekmektedir.

Yozgat dışından işadamı ve yatırımcı davet etmekle bu sorunların kalıcı şekilde üstesinde gelineceğini düşünmüyorum… Çünkü bu konuda 10 yıldan fazla zamandır yapılan çalışmalar oldu ama hiçbirisi sonuç vermedi, bundan sonraki çalışmalarında beklendiği ölçüde faydası olmayacaktır.

  • Afrin harekâtını yaptıkları yürüyüş ve basın açıklamalarıyla her şekilde desteklerini bildiren gençlik teşkilatı!
  • Mecliste grubu bulunan ya da bulunmayan partilerin ortak ziyaret noktası haline gelerek, Yozgat için umut veren Başkanlar!
  • İşyeri ve çeşitli mekanları ziyaret ederek, Yozgat için çalıştıklarını, hazırlanan projeleri desteklediklerini anlatan Milletvekili!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.