""

“Göçmen kuşları projesi” tamamlandı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:51

“Göçmen kuşları projesi” tamamlandı

“Göçmen kuşları projesi” tamamlandı
Son Güncelleme :

08 Eylül 2018 - 7:00

Devletimiz, gelişen ve değişen dünya düzeni içerisinde ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın vatandaşına geçmişte olduğu gibi bugünde imkânlar ölçüsünde sahip çıkmaya devam ediyor…

Toplumda ailenin ne kadar önemli olduğunu yazılarımda sık sık hatırlatırken, bu konuda birinci derece de sorumlu kurumları da her fırsatta takip etmeye çalışırım…

Dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünü yaptığı çalışmalar bakımından yakından takip ederim…

Çünkü bu kurum hizmet bakımından toplumun temel sorunlarını ele alarak, yaptığı çalışmalarla sorunları gidermek amacıyla gayret göstermektedir.

* * * *

Birazdan anlatacağım konu da bu tezi en güzel şekilde desteklemektedir. Yozgat’ta özellikle yaz mevsiminde her yıl doğu ve güney doğudaki illerden gelerek, mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan ailelere ve bu ailelerin çocuklarına imkânlar ölçüsünde sahip çıkılmaktadır.

Bu ailelerin geliş ve dönüşleri sırasındaki güvenlikleri ve sağlık konusu başta olmak kaydıyla sosyal amaçlı hazırlanan projelerle eğitimler verilmektedir.

Bu konuda Yozgat Valiliği özverili çalışmalar yaparak, ailelerin her türlü sorunlarını yerinde çözmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla bu yıl yapılan “Göçmen Kuşlar Projesi” şuana kadar yapılan çalışmaları adeta taçlandırmıştır.

* * * *

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, tarım işçilerinin çocuklarına yönelik başlatılan “Göçmen Kuşları Projesi” düzenlenen eğlence programıyla tamamlandı.

Yerköy ilçesine bağlı Tarım İşçisi Konaklama alanında Sosyal Hizmet Merkezi tarafından 3 ay önce başlatılan proje kapsamında tarım işçisi anne ve babalar çalışmak için tarlaya giderken, çocuklara da sanat ve bilim yuvası adı altında oluşturulan 2 çadırda sanatsal ve bilimsel eğitim verildi.

Öğrenciler çeşitli deneyler yapıp teleskopla ay ve yıldızları izlerken, sanat yuvasında ise el işi ve resim yaparak yaz tatillerini değerlendirdi.

* * * * *

Kadınlara yönelik açılan okuma yazma kursunda ise sabah çalışmaya giden 5 kadın akşam saatlerinde ders alarak okuma yazma öğrendi.

Tarım işçilerinin memleketlerine dönüşlerinin başlamasıyla birlikte proje tamamlanırken, çocukların yaptıkları resim ve el işi çalışmaları sergilendi.

Neşeli, Yozgat’a her yıl çeşitli illerden mevsimlik tarım işçilerinin geldiğini söyledi.

İl müdürlüğü olarak hem kadının desteklenmesi, hem de çocukların diğer akranlarıyla beraber eşit şekilde gelişmesi için program yaptıklarını anlatan Neşeli, “Anne ve babalar tarlada çalışırken, çocuklar da bizim hazırladığımız çadırlarda eğitim aldılar. Burada gezici sinema ile gezici kütüphane ile film izlemeleri, kitapla tanışmalarını, kitap okumaların sağlamaya çalıştık.” dedi.

 

  • İlçede sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında turizm sektörünü geliştirmek amacıyla çalıştay düzenleyen Başkan!
  • Sağlık alanında verdiği hizmetleri daha geniş alanda ele alarak, şehit ve gazi yakınlarına pozitif ayrımcılık başlatan Kurum!
  • Uzun zamandır görev yaptığı ilçede vatandaş sevgisini kazanan, ilçeden tayin nedeniyle ayrılmaması için hakkında yürüyüş düzenlenen Kaymakam hemşerimiz!

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.