""

Gönül almak mı? « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 17:21

Gönül almak mı?

Gönül almak mı?
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2021 - 17:44

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın, yeni bir söylem geliştirmedikçe hafızalarda silinmeyecek, tarihe not düştüğü en önemli söylem “Gönül almak” sloganıdır.

Sayın Erdoğan’ın adeta şahsı ile bütünleşen bu slogan hemen her toplantıda ifade edilerek, Bakanlara, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına, İl, İlçe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları ve bütün teşkilat mensuplarının gözünün içine bakarak, söylemeye devam ediyor.

Sayın Erdoğan ile yol almaya devam eden Ak Parti, zaman zaman “Metal yorgunluğu” gibi benzer durumlarla karşı karşıya kalmış olsa da siyaset kurumuna 20 yıldır tek başına hükmeden, iktidarda kalarak, siyasete damgasını vurmuş bir partidir.

* * * *

AK Parti’nin çeşitli kademelerinde kuruluşundan bu yana görev alan bazı insanlar
arasında bugün sosyal medya üzerinden ilginç söylemlere tanıklık ediyoruz…
“Eskiden hem yerelde hem genelde yaptıklarımızla göğsümüzü gere gere konuşur, muhalifler sesini çıkaramazdı. Çünkü sağlıktan spora, ticaretten sanayiye, teknolojiye, deniz, kara ve havada savunma alanına; hızlı trenden, otoyollara ve yeni havaalanlarına kadar çok şey yapmıştık”…
AK Parti, hedefi yüksek tutup, yatırımlarla halkın huzuruna çıkmıştı hep!..
O zamanlar, karşı tarafın söyleyecek sözü yok gibiydi…

Sosyal medya hesaplarından kırmadan, dökmeden, aşırıya gitmeden paylaşım yapanlarla sohbetimizde soruyorum bugün değişen ne, ne oldu?

“…Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Gönül Belediyeciliği’ ya da Gönüllere dokunun, gönül alın’ söylemlerine durduk yere, boşa demiyor. Her şeyi görmese, bilemese de, hissiyatına güvenerek, bu söylemleri ısrarla ifadeye etmesinin önemli nedenleri hepimizce malumdur.

Konuya Yozgat özelinden bakalım Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl, İlçe, Kadın, Gençlik Kolları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri ve yönetim kurulları geçen süreç içinde değişimler yaşandı.

Bu kadar değişim karşısında bugün hayatta olanlar ya da vefat eden arkadaşlarımızın hangisi hatırlanıyor. Basit bir örnek vereyim Partimizin kurucu il başkanı ve daha sonraki İl başkanları, yöneticiler hiç hatıra geliyor mu, programlara davet ediliyor mu?

Mesele bundan ibaret, bu yüzden gönül almak, gönül yapmak, gönül alan hizmetlerde bulunmak son derece önemli olduğunu düşünüyorum”…

Hülasa bu cümlelerden anlaşılan şu ki; Ak parti kendini yeniden hesaba çekip, kuruluş yıllarındaki duygu, düşünce ve söylemlerine dönmek durumundadır. Yani fabrika ayarlarına dönerek, yeni dönem hazırlıklarını sürdürmelidir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.