""

Gönüllerince eğlendiler « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 14:42

Gönüllerince eğlendiler

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne Bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, Soysal Destek kapsamında aileleri ile kalan ve kurum tarafından belirlenen 76 çocuğa yönelik Ilgaz Dağı’na gezi düzenlendi.

Gönüllerince eğlendiler
Son Güncelleme :

01 Şubat 2018 - 7:00

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, yaptığı açıklamada, ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkânları sunmak amacıyla yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında kurumları tarafından belirlenen çocuklara yönelik Ilgaz Dağı gezisi düzenlendiklerini söyledi.
Çocuklara çeşitli akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan İl Müdürü Abdullah Neşeli, “2017 yılının son aylarında hızlanan bu faaliyetimize bir yenisi de 2018 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleştirdik. Sosyal Hizmet Merkezi tarafından belirlenen 76 çocuğumuzla birlikte, kış turizmi açısından ülkemizin önemli merkezlerinden birisi olan Ilgaz Dağı Milli Parkına gezi düzenledik. Ilgaz Dağı Milli Parkına, daha önce kayak merkezlerine hiç gitmemiş çocuklara öncelik tanıdık. Çocuklarımız uzun ve zorlu bir eğitim süreci geçirdi, yeni eğitim dönemine başlamadan önce onların zihin yorgunluklarını atlatmaları ve akademik açıdan bu gezi ile başarı seviyelerini arttıracağına inanmaktayız Ayrıca çocuklarımızın Ilgaz Dağı Milli Parkının doğal güzelliklerini tanımaları ve karın tadını doyasıya çıkartmaları için sömestr tatilini de kendilerine fırsat bildik. Yıl içerisinde bu ve benzeri kültürel faaliyetlerimizi belirli aralıklarla sürdüreceğiz.”diye konuştu.
Geziye katılan çocuklarda kendilerine yönelik böyle bir gezi düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Daha önce kayak merkezine hiç gitmedik ve teleferiğe binme fırsatımız olmadı. Ilgaz Dağını ise sadece ders kitaplarındaki fotoğraflarda gördük. Bu gezi ile birlikte doyasıya kayak yaptık, arkadaşlarımızla teleferiğe binmenin heyecanını ilk defa tattık. Bu vesile ile bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyoruz.”diye konuştular.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.