Geçtiğimiz yıl 25 Nisan tarihinde mezbahada görev yaptığı sırada bıçaklı saldırıya uğrayan ve bıçaklanarak hayatını kaybeden veteriner hekim Volkan Lale için Yozgat Veterinerler Odası öncülüğünde Mehmetbeyli köy mezarlığındaki kabri başında anıldı. Türk Veteriner Hekimler Birliği Genel sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Veteriner Hekimler Derneği Genel Sekreteri Mücteba Binici ile bir çok Veteriner Hekimler Oda Başkanları, veteriner hekimler ve Volkan Lale’nin ailesi katıldı.
Türk Veteriner Hekimler Birliği Genel sekreteri Prof. Dr. Murat Fındık, Yozgat’a sınır bütün illerdeki oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin anma programına iştirak ettiğini söyledi Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyini temsilen Genel Sekreter olarak kendisinin de törende yer aldığını hatırlatan Fındık, ‘’Zülal amcamızın acısını, ailesinin acısını paylaşıyoruz. Meslek şehidimiz Volkan Lale bizim her yıl Nisan ayının son cumartesi günü dünya veteriner hekimleri günü olarak kutlanmaktadır. Ama biz bu yıl birinci yıl itibariyle 25 Nisan tarihini Volkan Laleli anma günü olarak ilan ettik. Her yıl burada meslek kaybımızı, şehidimizi anarak bu hafta anma programını başlatmış olacağız. Bugün bunun ilk örneğini sergiliyoruz. Veteriner hekimler kamu hizmeti sunan bir meslek grubu. Maalesef bu kamu hizmetini sunarken şiddete uğrayabiliyorlar. Bu şiddet kaçınılmaz olarak artarak devam ediyor. Biz sağlık sınıfında yer alıyoruz. Şiddetin mağduruyuz, bunu dile getiriyoruz. Başka Volkan Laleler kaybedilmesini istiyoruz’’ dedi.
Veteriner Hekimler Derneği Genel Sekreteri Mücteba Binici ise ‘’Volkan Lale bugüne kadar birçok veteriner hekimimizin şehidimizin son şehrimizdir. Ona Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Maalesef bu sağlıkta şiddet olayları Türkiye’de son zamanlarda arttı. Sadece doktorlar, eczacılar değil maalesef veteriner hekimler de bundan mağdur olmaya başladılar. Veteriner hekimler maalesef sağlıkta şiddet kapsamı içerisinde değil, bundan sonraki süreçte mücadelemiz veterineri kimlerin sağlık, şiddet, sağlıkta şiddet kapsamı içerisinde olması. Bunu hep birlikte yöneteceğiz, çalışacağız ve ben tekrar Volka Lale’e meslektaşımıza rahmet diliyorum. Sevgili babasına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun, ruhu şad olsun. Her yıl buraya geleceğiz onu yaşatacağız’’ diye konuştu.
Görev Şehidi Veteriner Hekim Volkan Lale’nin babası Zülal Lale de, şöyle konuştu; ‘’Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Allah razı olsun, hepinizden katillerin içeriden çıkmasını istemiyoruz. Ömür boyu müebbet almasını istiyorum. Benim tek dileğim bu. Ama çıkarsa bizim acımızı tekrar tazeler. Kalbimizi yeniden bıçaklar bunlar. Biz sadece devletimize güveniyoruz, hukukumuza güveniyoruz. Onların müebbet almasını istiyoruz.’’
Daha sonra katılımcılar görev şehidi Veteriner Hekim Volkan Lale için dua edip, mezarına su döktüler. İhsan Çelikkaya


